Interaktivni dodatki:






Datum: 7. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Kako se v tednu dni znebiti obroča maščob okoli trebuha

Se vam zdi, da se vam je čez zimo iz neznanih razlogov okoli trebuha in pasu naredil maščobni obroček? Bi se ga radi znebili?

Hujšanje je najpogostejši pomladanski razlog, da smo ljudje telesno aktivnejši. Mislimo, da nas bo obisk fitnesa, večerni tek ali naganjanje sobnega kolesa rešilo nabranih navlak vendar stvari niso tako enostavne. Poleg telesne aktivnosti so pomembne še naslednje točke:

1. Zmanjšajte vnos soli
Že res, da daje sol jedem bogatejši okus, vendar pa je prav preveč soli pogosto razlog za napihnjenost. Poleg tega sol zadržuje vodo v telesu in upočasnjuje procese čiščenja. Zato v tednu, ko ste se odločili za hujšanje, dajte na stran vse slane prigrizke, slana peciva, gazirane pijače, sokove in drugo hitro hrano. Če je le mogoče, se poskusite soli popolnoma izogniti.

2. Zmanjšajte ogljikove hidrate
Diete pod imeni LCHF, paleo, keto in še kakšna gradijo na dejstvu, da se enostavni ogljikovi hidrati v telesu hitro razgradijo v sladkor, ki preide v kri, po pol ure, ko pa zmanjka pošiljk, pa nenadoma pade. Telo je zaradi tega dvakrat v šoku. Na začetku ga šokira nenadna pošiljka energije, čez čas pa njen nenaden padec. Zato smo po ogljikovih hidratih hitro lačni (čeprav to ni res), poleg tega pa preveč sladkorja v krvi nikakor ni dobra novica. Iz jedilnika črtajte kruh, testenine, sladkarije, sladoled, sladke pijače ...

3. Pozabite na mleko
Občutljivost na laktozo lahko povzroči veliko težav s prebavo, povzroča pa tudi napihnjenost, črvičenje in celo glavobole. Poskusite vsaj za en teden vztrajati brez mleka. In ne pozabite, mleko je tudi v kavi. Izogibajte se tudi drugim mlečnim izdelkom.

4. Omejite se pri sadju
Čeprav je sadje večinoma zdravo in zelo priporočljivo, pa je dobro biti občasno previden. Jabolka, lubenice, banane in hruške so sicer okusni, vendar pa v telesu povzročajo nastanek plinov, sadje tudi napihuje, povzroča kislino v želodcu ... V tednu hujšanja jejte samo gozdne sadeže, limone in pomaranče.

5. Izogibajte se pikantni hrani
Poleg tega, da pikantna hrana spodbuja izločanje želodčnih kislin, pikantna hrana tudi spodbuja apetit. premagati samega sebe je najtežje.

6. Sladkor, alkohol in ocvrta hrana
Te tri mušketirje obvezno črtajte iz svojih jedilnikov, ker so glavni krivci za nastanek maščob okoli trebuha. Izogibajte se jim tudi po tem, ko boste končali z dieto ...

Še ena zelo pomembna stvar vsake diete!

Ni pomembno, kdaj zjutraj vstanete, zelo pomembno pa je, da greste spat eno uro prej, kot običajno. Samo ta ne boste imeli časa razmišljati, kako lačni ste in, kaki bi izpraznili hladilnik.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani