Interaktivni dodatki:






Datum: 27. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če jeste kruh z vinom?

Starejši ljudje radi namakajo kruh v rdeče vino. Veste zakaj to počnejo?

Zelo pomembno je poudariti, da starejši pri tem ne pretiravajo. Pojedo polovico žemlje in deci vina, včasih celo manj. To je njihova maksimalna količina in v tem se skriva rešitev te uganke.

Sicer pa je dobro vedeti, da so v telesu vedno prisotni prosti radikali, ki škodujejo celicam, to pa povzroča celo vrsto bolezni. Če tako stanje traja dlje časa, se iz tega razvijejo najhujše bolezni. Prosti radikali so namreč zelo reaktivne molekule, ki v primernem (beri: zakisanem) okolju lahko naredijo veliko škode.

V rdečem vinu majhnih količin najdemo polifenole, ki se zelo učinkovito spopadejo prav s hudobnimi prostimi radikali, zato nekateri zdravniki celo priporočajo kozarec rdečega vina na dan.

Raziskave so potrdile, da z majhnimi količinami vina lahko prepolovimo nevarnosti za srčno-žilne bolezni. Najpomembnejši je saponin, ki preprečuje poškodbe žil, zmanjšuje nivo slabega holesterola in preprečuje notranja vnetja.

Koristne učinke rdečega vina je prepoznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija in zato tudi uradno medicina svetuje kruh s kozarcem vina.

Kruh v vinu

Kisline so seveda najpomembnejši element vina in mu daje strukturo, polnosti in dolgoživost. Če pa vinu dodate košček kruha, bo kislina izginila.

Pa ne samo to!

Kruh z vinom ne bo povzročal refluksa, okus bo ostal nespremenjen, ta kombinacija pa lahko zelo učinkovito zdravi gastritis in vnetja črevesja.

Kruh in vino pri več starih civilizacijah velja kot zdravilo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani