Interaktivni dodatki:






Datum: 26. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, katere bolezni lahko zdravimo z limono in poprom?

Tisočletja so ljudje celo vrsto težav zdravili s preprostim in dostopnim zdravilom: limono, soljo in poprom.

Limona spada med železni jesenski repertoar za krepitev imunskega sistema, redki pa vedo, da je limona zelo koristna tudi spomladi, ko se zima poslavlja, a so jutra in večeri še vedno hladni. Limona namreč učinkovito zmanjšuje vnetja, lajša bolečine in blaži dražljaje. Če pa k temu dodamo še poper in sol, dobi mešanica veliko antioksidantov in flavonoidov.

Vnetje grla
Če stisnemo limono, dodamo ščepec soli in popra (priporočamo kajenski poper) in vse skupaj pomešamo z mlačno vodo, je tak napitek zelo učinkovit proti vnetju grla. Kisel okus pomaga pri odvajanju sluzi, poper pa je še dober antiseptik, dober antioksidant in bogat vir vitamina C.

Slabost
Močen vonj in oster okus limone zmanjša simptome slabosti, ki lahko nastane kot posledica nepravilne prebave. Poleg tega kajenski poper preprečuje nastanek želodčnih izločkov, sol pa raztopi določeno količino strupenih snovi. Paziti moramo le, da ne pretiravamo s soljo. Ščepec na dan je dovolj. Vse, kar je več, se odvečna sol zadrži v telesu, poleg tega v telesu zastaja tudi voda, kar pomeni, da mehanizmi čiščenja telesa niso dovolj učinkoviti, kar pripomore k še večji slabosti.

Nosne težave
Solne raztopine so zelo dobrodošle pri razbremenitvi sinusov, ker pomagajo pri odstranjevanju sluzi. Že samo z vdihavanjem hlapov vode, limone, poprav in soli, se lahko ozdravimo, paziti pa moramo, da v nos ne pride sok limone, ker lahko to sluznico poškoduje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani