Interaktivni dodatki:


Datum: 25. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Najboljša zelenjava za izgubo maščobe okoli trebuha

Gre za zeleno-listnato zelenjavo, ki ima veliko vitaminov in še več vlaknin. Vse to najbolj učinkovito deluje na vrsto maščobe, ki se običajno nabira oboli trebušnih organov.

Maščobe okoli trebuha nastajajo počasi in dlje časa, zato je tudi boj z njimi dolgotrajen in počasen. Gre za visceralne maščobe, ki so zelo škodljive, kar se napadeni notranji organ lahko dobesedno utopi v njih, zato moramo biti zelo previdni.

Visceralne maščobe lahko zmanjšamo samo s spremembo prehranskega sloga, ki mora vključevati veliko vlaknin in beljakovin, izogibati se moramo trans-maščobam in sladkorju. Če k temu dodate še redno vadbo in zmerno aktivnost (vsaj pol ure sprehoda vsak dan), ste na dobri poti.

Nutricisti so prav za borbo s tovrstnimi maščobami izbrali živilo, ki ima veliko mineralov, vitaminov, predvsem pa vlaknin, ki čistijo naš prebavni trakt. Problem je namreč, da se visceralne maščobe pojavljajo praktično povsod, zato je boj z njimi tako zahteven.

Vas zanima, kdo se najbolje spopade s trebušnimi maščobami?

Špinača!

Špinača, surova v solati in ne kuhana v omaki ali kot dodatek k jedem na žaru, je zelo hranljiva in bogata z antioksidanti, ter polna vlaknin, ki pomagajo pri izgubi maščob okoli trebuha.

Poleg tega spada špinača med nizko energijsko zelenjavo, hitro nas nasiti in preprečuje prenajedanje.

Pomembna je tudi obilica rastlinskih beljakovin, ki jih najdemo v špinači, vendar pa tu nastopi zanimiv paradoks. V 100 gramih surove špinače je 1 gram beljakovin, v kuhani pa 5 gramov. V tem primeru je kuhana špinača boljša.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani