Interaktivni dodatki:






Datum: 6. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Super hrana, ki je dobra kadarkoli

Če se želite spopasti s stresom in hitrim tempom življenja, potem si morate najti nov vir energije. Recimo takšen ...

Vsi vemo, da s hrano dajemo telesu energijo, žal pa s tem pride tudi neprimerno nabiranje kilogramov, hkrati pa svojemu telesu ne znamo prisluhniti dovolj, da bi razbrali vse njegove znake s katerimi nam sporoča, kaj mu manjka.

Si pa lahko z naslednjimi živili popravimo metabolizem, imunski sistem in predvsem bomo dlje časa siti in zato bolj varni pred nenadnim napadom apetita ...

1. Suhe slive
Suhe slive so odličen prigrizek, ki med drugim preprečuje osteoporozo, bogate pa so z bakrom in bromom, pa tudi z vlakninami, kjer je najpomembnejše inulin, ki je ključnega pomena pri razgradnji črevesnih bolezni. Slive jejte tudi preventivno ...

2. Banane
Banane dajejo pomirjujoč občutek, pomagajo pri koncentraciji, možgani pa izločajo več serotonina. Glavne koristi banan pa je kalij, potem elektroliti, ki preprečujejo izgubo , zelo pomembni pa so pri premagovanju živčnega sistema. Samo ena banana pa lahko med drugim izboljša imunski sistem in pomaga pri presnovi beljakovin.

3. Kivi
Podobno kot banane, je tudi kivi bogat s kalijem, vitaminom C in luteinom, ki pomaga pri premagovanju srčnih bolezni. Kivi je priporočljivo pojesti po vsakem treningu, sprehodu, vsakič, ko nas nekaj utrudi ...

4. Brokoli
Brokoli ima veliko vitaminov, kalija, fosforja, magnezija in železa. Ne boste verjeli: brokoli spada v isto družino, kot cvetača in zelje, najbolj zdrav pa je kuhan in brez kakršnihkoli dodatkov.

5. Špinača
Špinača je bogata z vitaminom K, krepi imunski sistem, krepi mišični sistem in povečuje kostno gostoto, kar preprečuje zlome in druga poškodbe. Špinača med drugim ščiti jetra in preprečuje Alzheimerjevo bolezen.

6. Artičoka
Artičoke imajo veliko zdravih vlaknin in vsebujejo več kalija in magnezija, kot katerakoli druga zelenjava.

7. Ingver
Ingver vsebuje kopico elementov, ki krepijo imunski sistem, prebavo in notranje organe. Zavira rast rakavih celic, še najbolj učinkovit je pri odpravi raka na debelem črevesju.

8. Paradižnik
Pomaga preprečevati degenerativne bolezni, visoka vsebnost likopena pa ščiti srce in krvni obtok.

9. Gobe
Gobe so bogate z antioksidanti, ki preprečujejo nastanek celic tumorjev in rakavih bolezni. Samo zanimivost: če kuhate goba v rdečem vinu, imajo takšne gobe 2-krat več resveratrola, kot sicer. Poskusite!

10. Granatno jabolko
Granatno jabolko ima veliko polifenolov, kar mu daje rdečo barvo podobno vinu. Študije kažejo, da granatna jabolka preprečujejo raka prostate in upočasnjujejo rast tumorjev.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani