Interaktivni dodatki:






Datum: 2. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Smuti, ki lahko nadomesti zajtrk, kosilo in večerjo

Ste že slišali za napitek, ki ga lahko pijete kadarkoli, tudi ponoči, če vas zgrabi lakota? Gre za kombinacijo zdravja, kot je niste vajeni.

Ko boste videli sestavine, vam bo jasno, zakaj je ta napitek vsestransko zanimiv. Vsebuje namreč vse snovi, ki jih naše telo potrebuje, hkrati pa še pospešuje prebavo, čisti telo in vam pomaga pri hujšanju.

Sestavine:

  • 1 zamrznjena banana
  • 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
  • 1/2 avokada
  • 1/2 skodelice malin ali borovnic
  • 2 dcl kokosovega mleka ali mandljev
Priprava:

Za pripravo tega napitka potrebujete zamrznjene banane. Zelo pomembno je, da banan ne lupite, ker bodo oksidirale. Če zamrznete cele banane, jih lahko imate v zamrzovalniku tudi nekaj mesecev.

Za en obrok potrebujete eno banano. 10 minut jo pustite na sobni temperaturi, da se malo odtali, nato jo olupite. Če je ne morete z roko, si pomagajte z nožem. Če se sprašujete, zakaj je potrebno banane zamrzniti, je to zaradi boljšega in kremastega okusa ter teksture, ki je podobna sladoledu. Ta vam daje občutek sitosti in po samo enem kozarcu se vam bo zdelo, kot da ste pojedli obilno kosilo.

Seveda lahko uporabite tudi sveže banane, a vsekakor se splača primerjati okuse.

Banano razrežite na manjše kose, dodajte žlico nesladkanega kakava v prahu, pol avokada, maline (lahko so tudi zamrznjene) in kokosovo mleko. Vse skupaj dobro zmešajte (vsaj 3 minute), da dobite gladko snov. Po okusu lahko dodate še žlico medu, da bo napitek slajši.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani