Interaktivni dodatki:






Datum: 25. DEC 22 - DOBRO JE VEDETI

Zdravilo za ščitnico, srce, kri in kosti

Gre za tako učinkovito in preprosto zdravilo, da ga ima vsak doma, a niti pomisli ne nanj ...

Kalcij je za organizem zelo pomemben, saj sodeluje pri pomembnih funkcijah, predvsem pa normalizira delovanje živčevja, mišic, uravnava srčni utrip, omogoča strjevanje krvi in pospešuje spanje. Pomanjkanje kalcija se najprej opazi na koži in laseh, zato bodite na oboje zelo pozorni.

Pomanjkanje kalcija se lahko pojavi zaradi preveč sedenja, preveč kave, preveč alkohola, ali preveč gaziranih pijač. Pomanjkanje kalcija se lahko pojavi tudi pri ljudeh s prebavnimi motnjami.

Najboljša oblika kalcija je v jajčni lupini, ki jo naše telo izrabi v 90 odstotkih. Jajčna lupina je namreč po kemijski sestavi zelo podobna človeškim kostem in zobom.

Pri starejših, na žalost pa vedno bolj tudi pri mladih, se pomanjkanje kalcija odraža tudi v obliki osteoporoze, po drugi strani pa dovolj kalcija v telesu pomaga zniževati holesterol in (pre)visok krvni tlak. Kalcij prav tako spodbuja kostni mozeg k tvorbi krvnih celic.

Zaradi naštetih lastnosti in kopice drugih elementov, ki jih tudi najdemo v jajčni lupini (železo, baker, mangan, cink, fluor, fosfor, krom, molibden ...) nutricisti priporočajo, da vsak dan pojeste 1,5 do 3 grame fino mletih jajčnih lupin.

S tem boste dosegli najmanj te izboljšave:

Ščitnica
Lupine 8 jajc dobro operite, posušite in fino zdrobite, nato pa prelijte s sokom dveh limon in vse skupaj za nekaj dni shranite v hladilnik (običajno za 3 do 5 dni). Ko se lupine raztopijo, tekočino precedite in jo zmešajte s kilogramom medu. Zmes pustite stati še nekaj dni, potem pa jejte po eno majhno žličko pred vsakim obrokom (2- do 4-krat na dan).

Gastritis, razjede
Zmešajte žlico mletih jajčnih lupin, žlico sladkorja in žlico muškatnega oreščka. Noževo konico te mešanice zmešajte s kozarcem toplega mleka. To popijte zjutraj in zvečer pred spanjem.

Krepi imunski sistem in čisti kri
Fino zmeljite 5 jajčnih lupin in jih dajte v 3 litre vode. Vodo dajte v hladilnik za en teden (!!!), potem pa pijte kozarec ali dva vode v katerega dodate sok pol limone.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani