Interaktivni dodatki:


(Yourhealthypage.com)



Datum: 25. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Presenetljiva peteršiljeva voda

5 prednosti peteršiljeve vode za zdravje in lepoto - primerna za vse, ki bi radi od znotraj očistili svoje telo.

Recept za peteršiljevo vodo je poznan že več kot tisoč let, a se o njej le redko govori čeprav ima vrsto pozitivnih učinkov.

Za pripravo peteršiljeve vode najprej zavrite liter vode in pustite, da se ohladi. Nato dodajte na drobno sesekljan šopek peteršilja, sok ene limone, po okusu pa lahko še žlico medu. Vse skupaj premešajte in pustite stati na temnem in hladnem prostoru.

Pijte vsakič pred obrokom z izjemo zajtrka. Peteršilj je namreč močan diuretik pri katerem je pomembno, da čez dan pijete dovolj vode. Zjutraj naj se telo samo očisti, s peteršiljevo vodo pa mu pomagajte čez dan.

1. S pitjem peteršiljeve vode boste hitro in vidno hujšali. Seveda na račun manj vode v telesu, vendar pa, če boste izgubljeno tekočino nadomeščali z novo, svežo, bo to imelo učinek, kot bi od znotraj očistili telo. Skupaj z odvečno tekočino bodo odšli tudi strupi, maščobe in druga nesnaga.

2. Peteršiljevo vodo pogosto pijejo tudi bolniki s težavami na jetrih. Ta napitek stimulira in olajša delovanje jeter. Prav zaradi čistilne funkcije in urejene prebave, se vam bo izboljšalo splošno počutje.

3. Poleg jeter bodo peteršiljeve vode vesele tudi ledvice. Nekateri pravijo, da se po 10 dneh pitja vsaj enega litra na dan lahko znebite ledvičnih kamnov. Seveda bodite pri tem previdni. Peteršiljeva voda je še posebej močna, če jo pijete na tešče in z dodatkom limoninega soka.

4. Če v peteršiljevo vodo dodamo še 1 skodelico vinskega kisa in s tem spirate lasišče, se vam bodo okrepile lasne korenine, ponekod pa celo verjamejo, da lahko s tem ozdravite plešavost.

5. Peteršilj je izredno učinkovit tudi pri čiščenju kože in odstranjevanju bakterij in aken iz obraza. Če si obraz vsaj dvakrat na dan sperete s peteršiljevo vodo, boste že naslednji dan imeli bolj čisto in spočito kožo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani