Interaktivni dodatki:






Datum: 24. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako se s kuhanim pivom v enem dnevu znebiti gripe in prehlada

Prehladi, kašljanje, bolečine v grlu ... Vse to so pogosti spremljevalci jeseni in pomlad, ki pa se jih lahko znebite s kuhanim pivom

Prehlad je najbolj razširjena bolezen na planetu. Večina ljudi zanj zboli večkrat na leto, vse druge bolezni pa po seštevku po množičnosti ne pridejo prehladu niti blizu. Problem prehlada je tudi ta, da se pojavlja v različnih oblikah, z različnimi simptomi, zato ga je tako težko zdraviti.

A v ljudski medicini vendarle obstaja preprost in zelo učinkovit recept s kuhanim pivom.

Uporabite lahko pločevinko piva (vseeno ali je temno ali svetlo). Nalijte ga v posodo in dajte na štedilnik. Segrejte ga tik pod vrelišče (toliko, da bo toplo), nato za 2 do 5 minut odstavite, da se nekoliko ohladi (mora biti še zmeraj vroče), potem pa v 1/2 litra piva dodajte 2 žlici medu, žličko cimeta in ščepec klinčkov. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati 10 minut.

Pijte pred spanjem in sicer po požirkih. Zelo pomembno je, da pijete počasi.

Okus je sicer nenavaden, a zdravilni učinki so neverjetni. Ta pijača namreč mehča vnetja v grlu in zmanjšuje kašelj. Ima izjemne protivnetne lastnosti. Pospešuje znojenje, kar pomaga telesu pri čiščenju in odpravi virusov. Najpomembnejša pa je lastnost, da ta napitek krepi imunski sistem in ga zato priporočamo, da ga občasno spijete tudi preventivno.

Če si boste toplo pivo z medom privoščili dovolj hitro in pogosto, vam to zimo gripa in prehlad ne bodo prišli do živega.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani