Interaktivni dodatki:






Datum: 25. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi z nami, če vsak dan jemo med?

Med je izredno zdrav (še zlasti, če je domač). Lahko ga jemo samostojno, lahko kot glavno jed, zajtrk, prigrizek, kot sledilo, vendar obstaja še en razlog, ki je verjetno najpomembnejši.

Čiščenje organizma
Med je tudi čistilo! S pravilno uporabo medu, lahko računamo, da nam bo pomagal pri čiščenju organizma. Ker ima veliko antioksidantov, se ti vežejo na toksične elemente v našem organizmu, zato med pospešuje čiščenje. Nečistoče v organizmu namreč predstavljajo nevarnosti za bolezni srca in ožilja ter slabijo kakovost kože, ki izgublja sijaj in elastičnost, vendar pa, antioksidanti v medu ne delujejo samo "slabe" celice, pač pa tudi dobre. Zato ima preveč medu tudi svoje negativne posledice.

Zmanjšuje sladkor in holesterol
Sladkorji v bonbonih, zelenjavi in medu so so po svoji sestavi zelo različni. Sladkor v medu velja za najbolj zdravega zato, ker ga je najtežje razgraditi. Sladek okus občutimo samo v ustih, v želodcu pa se organizem zelo trudi razgraditi vse elemente medu. To je dobro za vse, ki ste na shujševalnih dietah, ker vse vrste medu pospešujejo metabolizem, tu pa nastopi problem. Če imate težave v želodcu in črevesju, vam lahko med razdraži notranje organe in ne pospeši samo presnove, pač pa tudi delovanje prizadetih organov. Izzivanje prebave ni vedno v resu.

Zdravi možgane (tudi takrat, ko jih ne bi smel)
Med je odlično sredstvo za boj proti stresu, krepi celični antioksidativni obrambni sistem, izboljšuje pomnjenje, sladkor v medu pa povečuje nivo inzulina v krvi, kar sprošča serotonin, ki se pretvarja v melatonin, to pa je hormon, ki vzbuja spanec. Prav zato v dnevih, ko želite (ali morate) ostati budni, ne jejte nič medenega.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani