Interaktivni dodatki:






Datum: 30. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Za kaj je dobro mleko s kumino

Zakaj nastanejo plini v želodcu? Zato, kjer vaša prebava določenih stvari ne more razgraditi. Plini več povedo o vaši presnovi, zato tega nikakor ne smemo zanemariti.

Naš organizem je narejen tako, da poskuša vsa živila čim bolj predelati in izvleči iz njih čim več hranljivih snovi, se pa zgodi, da včasih pojemo kakšno stvar (ali kombinacijo živil - takšna je denimo solata iz kumar in paradižnika), ki je tako trdoživo, da ob tem nastanejo zelo neprijetni plini. V to skupino sodijo poleg fižola še redkev, čebula, zelje, brokoli, leča, cvetača, čičerika, sladek krompir, kumare, oves ... Pravzaprav je vsak organizem na svoj način občutljiv in zato je nujno, da smo pozorni na to, kar jemo.

In nikar si ne mislite, da plini povzročajo zadrego, ko smo v družbi. Nikakor ne! Plini v črevesju so lahko razlog tudi za težje zaplete. Zato pa je zadrževanje tako nevarno!

Seveda obstaja kar nekaj trikov, kako se na naraven način znebiti nevarnih plinov, kamor najpogosteje uvrščamo zeliščne čaje, a je še zmeraj najučinkovitejša metoda kozarec vode s sokom pol limone, z mlekom s kumino pa boste naredili še korak naprej. Namreč, tako obogateno mleko zmanjša nastajanje plinov, hkrati pa deluje zelo pomirjevalno in deluje tudi proti bolečinam.

Kako pripraviti mleko s kumino?

Postopek je preprost. V posodo dajte skodelico mleka in žličko kumine (priporočamo kumino, ki ste jo pravkar zmleli). Vse skupaj 2 minuti pustite tik pod vreliščem, nato pa počakajte 15 minut, da se mešanica ohladi. Na koncu lahko vse skupaj precedite (ni pa nujno!) in popijte.

Seveda, da napitek ne more nadomestiti zdravnika. Če so vaše težave resnejše, se vsekakor pogovorite z njim.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani