Interaktivni dodatki:






Datum: 30. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

5 bolezni, ki jih lahko sami prepoznamo z obraza

Naučite se brati obrazne simptome. Znaki na obrazu večinoma kažejo, da je v organizmu nekaj hudo narobe. Ukrepajte, dokler je še čas.

1. Suha koža ali luskaste ustnice
Običajno je to znak dehidracije, za tem pa se lahko skriva tudi bolj resen problem, kot je delovanje žlez znojnic oziroma hipotiroidizem (nezadnostna raven ščitničinega hormona, lahko pa gre tudi za sladkorno bolezen. Drugi znaki hipotiroidizma so še mrazenje, visoka telesna teža in nenehna utrujenost. Simptomi sladkorne so nenehna žeja, pogosto uriniranje in zamegljen vid.

2. Dlake na obrazu
Včasih vam po obrazu na najbolj nenavadnih mestih zdratejo dlake, ki pa lahko rastejo hitreje, ali počasneje. Če se vam zdi, da hitreje rastejo, potem je vzrok lahko tudi hormonsko neravnovesje ali sindrom policističnih jajčnikov.

3. Rumene veke
Povišan holesterol in težave z ožilljem ali srcem se pogosto odražajo tako, da veke pod očmi porumenijo.

4. Utrujene oči, zabuhlost
Kronična utrujenost, zabuhlost, utrujene oči je lahko tudi znak kakšne alergije. Pozorni bodite predvsem na bolezni srča in ožilja.

5. Asimetrija
Obrazna asimetrija je lahko eden prvih znakov možganske kapi. Za mnoge paciente je zanimivo, da so svojo bolezen prvi ugledali v ogledalu, ko še spovejga portreta nikar ni videl. Zlasti pozorni moramo biti na jutranjo asimetrijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani