Interaktivni dodatki:






Datum: 28. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Pozabljen fenomen srebrne vode

Srebrna voda je najstarejši naravni antibiotik, ki ga je človeštvo uporabljalo tisočletja, zadnjih sto let pa ne več

Ste se kdaj vprašali, zakaj pri cerkvenih običajih, ko iz istega keliha pije na stotine ljudi, ne pride od okužb z nalezljivimi boleznimi? Skrivnost je v čistem srebru ki je najmočnejši naravni antibiotik in uničuje več kot 650 različnih vrst bakterij.

Zdravilne učinke srebra so poznali že stari Egipčani, ki so v srebrnih vrčih hranili vino in vodo, da se ni okužilo. Srebro so uporabljali tudi Feničani. Med odkrivanjem Amerike so pomorščaki v srebrnih posodah tovorili mleko. V Nemčiji so v 19. stoletju s srebrom zdravili bolezni oči (koloidno srebro). Mnogi zgodovinski viri pravijo, da so kolero ozdravili prav s pitjem srebrne vode.

Ko je svet odkril antibiotike, so pozabili na srebro, ki pa v zadnjem času postaja vse bolj priljubljeno zaradi vse pogostejših stranskih učinkov umetno vzgojenih antibiotikov. Srebro pri tem ostaja še vedno najboljše naravno zdravilo.

Ob tem velja dodati, da je s povečanjem turizma, migracije ljudi in predvsem bio-terorizma, zanimanje za srebro postalo vse večje. Znano je namreč, da je srebro edino sredstvo, ki lahko uniči seve antraksa, malarije ter virusa ebole.

Ko so se raziskovalci spet spomnili na srebro, pa jih je čakalo neprijetno presenečenje. Cel planet je ustrojen tako, da človeško telo dobi potrebne minerale s hrano, kar je bilo včasih res, danes pa ne. Raziskave namreč kažejo, da je zaradi uporabe umetnih gnojil in hidroponskega načina pridelave hrana bistveno siromašnejša. Samo srebra je danes v hrano za grozljivih 85 % manj, kot leta 1980. Naši organizmi so zato opeharjeni za vsebnost srebra.

Če ne bomo nič naredili v tej smeri, se bodo epidemije hitreje in lažje širile ...

Kaj narediti?

Najenostavnejše zdravilo je srebrna voda. Lahko si jo pripravite sami. Razlika med kupljeno srebrno vodo in doma pripravljeno je v količini srebrovih ionov. Kupljena jih ima bistveno več in morate zato biti bolj previdni z uživanjem take vode.

Sicer pa je postopek enostaven ... V vrč iz srebra natočite vodo in jo pustite stati vsaj 24 ur (lahko tudi več). Že po 8 urah bo srebro v vodi uničilo vse mikroorganizme, izločat pa se bodo začeli srebrovi ioni, ki imajo zdravilen učinek na telo.

Pri tem je samo en problem: vrč iz pravega srebra je izredno drag, zato je veliko bolje uporabiti raztopino koloidnega srebra in vode.

Lekarnarji pravijo, da srebrna voda pomaga pri boleznih dihalnih poti, pri gripi, prehladu, pomaga pri vnetjih ušes, nosu, alergijah, ranah vseh vrst, opeklinah ... Srebrna voda pomaga tudi pri astmi, artritisu, izboljšuje krvni obtok, povečuje število rdečih krvničk, izravnava nivo hemoglobina ... Zdi se, da je srebrna voda čudežno zdravilo, ki ga je človeštvo pozabilo.

Če srebrno vodo kupite v lekarni (gre za koloidno srebro, ki ni zdravilo, pač pa prehranski dodatek - pomembno je, da je tekočina shranjena v stekleni steklenički, ker ima plastika in bližina elektrike na srebrno vodo negativen učinek), se držite navodil, ki jih je predpisal proizvajalec. Pri tem bodite pozorni koliko mikro delcev vsebuje koloidno srebro, ki ga kupujete. Na trgu je namreč največ proizvodov z 10 do 25 ppm (to je število delcev srebra manjših od enega mikrona na milijon delcev destilirane vode), ki pa so v bistvu razredčeno koloidno srebro z ustrezno manjšim učinkom.

Ima pa srebrna voda en zelo izrazit "stranski" učinek: močno beli zobe.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani