| 
NASVET DNEVA: Listi rabarbare vsebujejo oksalno kislino, ki ima uničujoč učinek na ledvice.

Interaktivni dodatki:






Datum: 25. SEP 24 - DOBRO JE VEDETI

Pražen česen, ki vas bo šokiral!

Samo praženega česna lahko pojeste več strokov, prve učinke pa boste zaznali že po 6 urah ...

Pražen česen ima izredne učinke. In to takoj! Prav neverjetno je, kaj vse zmore pražen česen in kako hitro. Upoštevajte še to, da po 24 urah lahko na nasvet ponovite.

Dejstvo je, da ima pražen česen na telo veliko večji učinek, ker ga lahko pojeste več, veliko več kot svežega. Počeg tega ocvrt česen ne obremenjuje želodca in ne prebave, pa še značilno ostrega vonja njima. Prav zaradi tega je vredno poskusiti ta nasvet.

Sicer pa je pražen česen dober za:

  • uravnava holesterol
  • znižuje in uravnava krvni pritisk
  • na povsem naravni način krepi imunski sistem
  • pomaga pri čiščenju organizma, še najboljši pa je pri čiščenju telesa od težkih kovin
  • zelo pomembna lastnost je, da česen izboljšuje trdnost kosti
  • česen je odličen pripomoček pri lajšanju utrujenosti
  • pražen česen pomaga pri dolgoživosti celic

Kaj se dogaja v vašem telesu, ko pojeste pražen česen?

Navedene ure so samo okvirne, saj je vse odvisno od moči in hitrosti vaše prebave. Hitrejšo in boljšo imate prebavo, hitreje se bodo zgodile te stvari in obratno.

Pojejte najmanj 3 stroke, nikar pa več kot 7 strokov:

  • 1. ura: v prvi uri se česen v želodcu razgradi in spremeni v "hrano" za želodec.
  • 2. - 4. ura: Prosti radikali, ki nastanejo v želodcu, pomagajo pri premagovanju rakavih celic - to velja za cel organizem in ne samo prebavni trakt.
  • 4. - 6. ura: presnova začne reagirati na veliko količino česna in aktivira proces odstranjevanja odvečne tekočine in maščob, ki ob tem nastane (skupaj z maščobami praženega česna gredo tudi maščobe in tkiva okoli trebuha).
  • 6. - 7. ura: antibakterijske lastnosti česna pridejo v krvni obtok in začne se spopad proti bakterijam. Velja za vso telo!
  • 6. - 10. ura: v tem času so celice česna že povsem aktivne, kar pomeni, da jih varujejo in preprečujejo njihovo oksidacijo.
  • 10. - 24. ura: v tem času so po celotnem organizmu opazi zdravilni učinki česna. V tem obdobju vam priporočamo počitek, da dovolite telesu, da se samo ozdravi in regenerira.
Priprava:

V ponev dajte žlico kvalitetnga olja. Nekateri stroke česna narečejo na kolute, ni pa nujno. Pomembno je, da imate v ponvi čim višjo temperaturo, pražite pa čim manj časa. Nekateri to počno celo v pečici, kjer česen pečejo 35 minut pri 200 stopinjah Celzija, a je postopek v ponvi hitrjši in tudi več hranljivih snovi lahko na ta način zadržite.

Izbira je vaša.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani