Interaktivni dodatki:


Datum: 27. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

4 stvari, ki redijo, pa tega ne veste

Predstavljamo vam štiri stvari, ki povečujejo apetit in s katerimi se srečujete skoraj vsak dan

1. Prehranski dodatki
Če imate radi šumeče tablete z vitamini, minerali, potem se pazite, ker prav vse močno povečujejo apetit. Gre namreč za običajno reakcijo telesa, ko je v telesu neke snovi preveč. Enak učinek imajo tudi drugi prehranski dodatki, kot so vegeta, pripravljene začimbe, dodatki za omake in podobno.

2. Zdravila
Že res, da ljudje različno reagiramo na zdravila, a imajo zdravila, ki jih jemljemo za lajšanje vsakodnevnih tegob, stranski učinek, da povečujejo tek. To še posebej velja za antidepresive in zdravila, ki lajšajo glavobole.

3. Fitnes rutina
Če redno skrbite za svojo kondicijo, se telo navadi na vaš režim rekreacije, na vsako spremembo pa se odzove s povečanjem apetita. Telo se na tak način pripravi na nove izzive in obremenitve, je pa res, da se telo hitro prilagodi, apetit pa spet postane obvladljiv.

4. Hladno vreme
Že od pradavnine so ljudje, ko se je vreme shladilo, več jedli, zato je to evolucijski refleks, ki se mu ni mogoče izogniti. Telo potrebuje za zimo več zalog maščob, da lahko ohranja temperaturo. Ob tem pa moramo dodati, da se nekaj podobnega dogaja tudi poleti, ko s pregretim telesom vstopimo v pretirano klimatiziran prostor. Tudi v tem primeru telo reagira tako, da poveča apetit. Tako lahko poenostavimo, da tudi klimatske naprave redijo.4 stvari, ki redijo, pa tega ne veste
(Mygreekdish.com)

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani