Interaktivni dodatki:


Datum: 4. MAR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kateri tip maščobe pa vam dela največ preglavic?

Statistike kažejo, da imamo ljudje največ težav s temi šestimi tipi zadrževanja maščob. Hm ...

1. Večina maščob v gornjem delu telesa

Če se vam zdi, da se redite samo v gornji del telesa, je to večinoma zato, ker ste premalo aktivni in preveč jeste. Tega se lahko znebite z aerobno vadbo vsaj 30 minut na dan (ni treba pretiravati, dovolj je že navaden sprehod), vsekakor pa črtajte iz svojega jedilnika sladke pijače in hrano. Previdni bodite tudi zaradi preveč soli. Vsakršno pretiravanje je nepotrebno uživanje odvečnega viška kalorij.

2. Maščobe v spodnjem delu trebuha

Za te vrste maščob so krivi stres, depresija in tesnoba. Naučite se sproščati, izogibajte se stresu. Zaradi hormona kortizola se maščoba kopiči v trebuhu, zato sta rešitev že meditacija in preproste dihalne vaje. Priporočamo tudi redno pitje zelenega čaja (ne naenkrat, pijte po skodelicah čez cel dan). Vroča skodelica čaja namreč pomirja in to najbolj potrebujete.

3. Poudarjena zadnjica, stegna

Eden od neobičajnih pogostih vzrokov, zakaj pride do povečanja (včasih tudi otekanja) nog, zlasti stegen in zadnjice, so lahko težave z glutenom. Morda jeste hrano, ki ima preveč glutena, pa vaše telo tega ne zmore v celoti predelati? Rešitev je lahko več hoje v hribe in po stopnicah, pomembno pa je tudi, da je preskakujete zajtrka. Zajtrk namreč spodbudi presnovo, ki je v takih primerih ključnega pomena. Zapomnite si, če zjutraj ne zajtrkujete, ste čez dan bolj lačni in na koncu v seštevku dneva pojete bistveno več. Preveč.

4. Povečan trebuh

Zlasti pri moških (in tudi pri ženskah) je močno povečan trebuh lahko posledica alkohola, ali prenajedanja. Če se ta problem pojavi zaradi alkohola, začnite pri sebi šteti decilitre popite pijače. Če je v vas vsaj trohica samokontrole, boste pri 2 dcl nehali piti (da, to je približno pol malega piva na dan!). Če pa je razlog v prenajedanju, pa je to večinoma zaradi prevelikih porcij in neredne prehrane. Porcije si odmerite z velikostjo vaše pesti, poskusite pa jesti 5-krat na dan. S tem bi boste izboljšali metabolizem, telo bo ohranjalo energijo čez cel dan, rezultat pa bo manjši trebuh. Aja, pa na 30 minut vadbe na dan ne pozabite.

5. Odebeljen trebuh in noge

Ta težava je sicer pogostejša pri ženskam, prepoznamo pa jo zaradi zatekanja nog. To pomeni, da jeste preveč slano hrano, saj sol zadržuje tekočino v telesu, in se premalo gibate. Do tega pojava pride tudi, če ste preveč in predolgo na nogah, zato poskusite na dan vsaj pol ure preživeti z dvignjenimi nogami (lahko je tudi v več delih po nekaj minut). To vas bo tudi umirilo in popravilo postavo.

6. Maščobe v gornjem delu hrbta

Posledica maščob na hrbtu je premalo spanja, kar povzroči zmedo med hormoni, poveča se vam apetit in zato še več maščob v telesu. Jejte več hrane bogate z vlakninami in za začetek hodite spat uro prej, kot običajno. Nič hudega, če nekaj dni ne boste takoj zaspali. Telo pač potrebuje nekaj časa, da se prilagodi novim razmeram..

Namesto zaključka
V življenju je tako, da nikdar ne velja samo ena resnica. Zato ni nič hudega, če ste se prepoznali v več točkah. To samo pomeni, da poskusite upoštevati kombinacijo nasvetov.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani