Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

20 TOP trikov, ki hitreje topijo maščobe

Če se želite znebiti maščob, potem je potreben celovit pristop. Ponujamo vam 20 korakov, ki jih morate upoštevati.

1. Jejte več beljakovin
25 do 30 % vse energije, ki jih zaužijete, bi morale biti beljakovine, 6 do 8 odstotkov pa ogljikovi hidrati. Če sta ti številki obrnjeni, potem se ne čudite, da se redite.

2. Berite deklaracije
Če vidite, da nek proizvod vsebuje koruzni sirup ali veliko sladkorja, potem se mu raje ognite. Prav tako ne pozabite, da tudi nemastni ali manj mastni izdelki lahko vsebujejo sladkor, kar vam lahko uniči rezultate diete.

3. Telovadba
Da bi obdržali (!!!) postavo, kot jo imate sedaj, morate dnevno izgubiti vsaj 30 % kalorij, ki jih dnevno zaužijete. Z ležanjem na kavču zato ne morete shujšati. Prej bi umrli od lakote.

4. Premikajte se
Nič hudega, če ne hodite k fitnesu in redno ne telovadite, če ste čez dan dovolj aktivni. Tudi, če kuhate in se ob tem ves čas na nogah je bolje, kot sedenje v službi.

5. Pogosto zaprite oči
Poskusite kdaj pa kdaj zapreti oči, pa boste videli, kako morajo mišice veliko več delati, ko nimajo vizualnih informacij. Poskusite stati na eni nogi. To je včasih bolj naporno, kot najtežje vaje.

6. Hišna opravila
Hvaležni bodite za hišna opravila, kot je čiščenje stanovanja, pomivanje posode, pometanja ... To je najboljša rekreacija, pa še nekaj koristnega boste naredili.

7. Kisle kumare
Ena kisla kumara vsebuje samo 4 J (1 kalorij) in je zelo hranljiva. Poleg tega je tudi lakmus zakisanosti telesa. Ko ne boste z užitkom pojedli kumare, pomeni, da je vaše telo zakisano.

8. Delajte večje korake
Z večjimi koraki boste hitreje dlje prišli, poleg tega pa boste obremenili povsem druge mišice. Zato vam priporočamo preskakovanje stopnic.

9. Postavite si cilje
Če tečete, tecite vsak dan hitreje. Če štejete korake, naredite vsak dan več korakov. Če doma delate preproste vaje, jih vsak dan naredite več. Tekmujte sami s sabo.

10. Uporabljajte manjše krožnike
Ali ste vedeli, da debelejši ljudje pojedo 30 odstotkov hrane samo zato, ker so njihove oči lačne.

11. Jejte manj ogljikovih hidratov
O tem že ptički čivkajo, a je pomembno dodati, da niso vsi ogljikovi hidrati škodljivi. Škodljivi so samo enostavni ogljikovi hidrati, ki hitro preidejo v kri.

12. Jejte več vlaknin

13. Ne jejte solatnih prelivov
Solato začinite samo z limono in kisom. Nikar ne uporabljajte jogurtovih in drugih kremnih prelivov.

14. Ne izpuščajte obrokov
Za vitko postavo je najslabše, če izpuščate obroke. Nikar ne dopustite, da bi bili čez dan lačni, ker boste pojedli več, kot je treba.

15. Pijte vodo
Pijte vodo še zlasti pred obroki, ker bo tako v želodcu manj prostora za hrano in boste prej siti.

16. Ne jejte sladic

17. Po vsakem obroku si umijte zobe
Raziskava, ki so jo naredili na Japonskem, je pokazala, da zaradi okusa minta, ki ga pusti zobna pasta, lažje premagamo željo po sladici. Priporočamo, da si umijete zobe vsaj 3-krat na dan.

18. Krompir in testenine zamenjajte z zelenjavo

19. Jejte jogurt
Ljudje, ki jedo hrano bogato s kalcijem, hitreje izgubljajo telesno težo. Pa da ne boste mislili, da je to samo malo hitreje. Ne! Raziskovalci v Tennesseeju v ZDA so namerili, da lahko z jogurtom hujšamo 3- do 4-krat hitreje.

20. Poskrbite za kvaliteten spanec
Poskrbite za udobno posteljo, temo v spalnici ... Nikar ne zaspite pred televizorjem, ker si s tem delate samo škodo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani