Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

5 najboljših zelišča za izgorevanje maščob

Ljudje so se že od nekdaj ukvarjali s preveč maščobami, a so se tega problema lotevali na naraven način ...

Zelišča zelo učinkovito spodbujajo funkcije izgorevanja telesnih maščob, pa še zdrava so. Imajo veliko hranilnih snovi in imajo pozitivne učinke še na vrsto drugih procesov v telesu. Poleg tega je v zeliščih zbrano tudi veliko ljudske modrosti in izkušenj. Še celo slovenski pregovor pravi, da se za vsako bolezen rož'ca najde. In res je tako.

1. Koromač
Znano je, da pospešuje in uravnava prebavo, zato je priporočljiv še zlasti pri otrocih. Poleg tega je zelo učinkovit pri razstrupljanju, saj odpravlja nakopičene strupe. Ima blag odvajalni učinek, vendar ne smemo pretiravati. Izredno dobro tudi spodbuja telo k izgorevanju maščob.

2. Šipek
V zimskem času je to zagotovo najboljši vir vitamina C, poleti pa je dober tudi za prebavo in postavo. Ohlajen šipkov čaj bi morali piti tudi poleti. Celo šipkova marmelada blagodejno vpliva na procese hujšanja.


3. Regrat
Čeprav ga mnogi smatrajo kot plevel in ga občasno uporabijo v solati, pa le redki vedo, kako zelo uporaben je. Poleg čaja je dober tudi kot dodatek k bučnemu in olivnemu olju, jabolčnemu kisu ... Regratov čaj je vsestransko uporaben. Med drugim preprečuje prebavne težave in seveda izdatno pomaga pri hujšanju.

4. Melisa
Melisin čaj pomirja, sprošča, lajša težave s stresom, hkrati pa izboljšuje delovanje črevesja, obnavlja črevesno floro in lajša delo žolča. Če želite na prijete način prebuditi svoj zaspan metabolizem, potem je kombinacija melise in limonske trave odlična izbira.

5. Čemaž
Divji česen ima neverjetno zdravilno moč. Je izredno dober pri premagovanju črevesnih težav, ima zelo močan razstrupljevalni učinek, pomaga pri premagovanju apetita in pri učinkovitem in hitrem hujšanju. Naj vas vonj in značilen okus ne odvrneta od tega, da bi ga čim več uživali.

Ne pozabite, da si čez poletje utrjujemo zdravje, da smo med zimskimi meseci bolj odporni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani