Interaktivni dodatki:






Datum: 8. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

4 triki za izgubo kilogramov med spanjem

Hujšanje zahteva napor, disciplino in odrekanje. Vendar lahko vse to storite med spanjem ...

Obstajajo triki, kako med spanjem pospešiti topljenje maščob. Poleg tega vam bodo ti triki pomagali tudi do trdnejšega spanca, zjutraj pa se boste zbudili bolj spočiti in polni energije.

1. Po 18. uri ne jejte natrija
Natrij je težje prebavljiv, upočasnjuje prebavo in napenja. Poleg tega slane jedi zadržujejo vodo, zato kar pozabite, da bi hujšali čez noč. Pazite, da po 18. uri ne jeste slanih jedi. Tudi juh ne, kjer se pogosto skriva veliko soli.

2. Znižajte temperaturo v spalnici
Pozimi je idealna temperatura v spalnici 17 stopinj, nikdar pa naj ne bo višja od 24 stopinj. Pri visokih temperaturah postane telo zmedeno. Zunaj je mraz in bi se moralo greti, v spalnici pa imate vroče. Ni boljših pogojev za nastanek srčno-žilnih bolezni in težav s presnovo. Poleg tega telo, ko spimo v hladnem prostoru, več energije porabi za vzdrževanje toplotnih procesov, za kar se porabljajo kalorij in maščobe. Termogeneza je namreč sposobnost telesa, da vzdržuje konstantno temperaturo in pri tem porablja energijske zaloge. Paziti moramo le, da spalnice preveč ne shladimo, ker potem pride do tresave termogeneze, kar povzroči ritmično krčenje mišic (temu pravimo drgetanje). V tem primeru boste le slabo spali, hujšali pa ne.

3. Tema
Hormon, ki spodbuja spanec, je melatonin, ki pa se izloča v večjih količinah, če je v prostoru temno. Testi so pokazali, da melatonin med drugim spodbuja tudi razkroj rjavega maščevja ter s tem normalizira telesno težo.

4. Vonj po meti
Vonj i apetit sta tesno povezana. Če boste spali v prostoru, ki diši po meti, se boste zjutraj zbudili siti, kot še nikdar. Nekateri celo poročajo, da lahko shujšate do 3 kilograme na mesec, če nosite s sabo nekaj lističev mete in jih povonjate vsakič, ko začutite lakoto.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani