Interaktivni dodatki:


Datum: 8. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki zdravijo raka, in jih farmacija ne bo nikdar priznala

Objavljamo 5 živil, ki vam lahko pomagajo pri boju z najhujšimi boleznimi

Živimo v svetu, ko nas iz vseh strani bombardirajo z najrazličnejšimi informacijami, zdravili in preparati, a ključ do zdravja je v nas samih. Raziskovalci so pred časom ugotovili, da obstaja v našem telesu tudi beljakovina, ki pomaga premagati rakave celice in zavira rast tumorjev in metastaz. Ker pa farmacevti v laboratorijih še ne znajo sintetizirati skrivnostne sestavine, obstaja samo en način, kako jo aktivirati: po naravni poti s hrano.

Objavljamo 5 živil, ki vam pri tem pomagajo.

5. Sveže sadje in zelenjava
Sveže sadje in zelenjava imajo bistveno več vitaminov, mineralov, vlaknin in drugih hranljivih snovi, kot katerakoli predelana hrana. Še več! Če jeste živo hrano, potem v telo vnašate zdrava hranila. Če jeste predelano, mrtvo hrano, potem svoje telo le obremenjujete s snovmi, ki lahko povzročijo težke bolezni. V boju proti raku najbolj izstopajo kivi, čebula in česen, v zadnjem času pa se veliko govori tudi o soku graviole, granantnega jabolka in aronije.

4. Paradižnik
Karotenoidi in likopen so v paradižniku najbolj zanimive snovi. V telesu preprečujejo vnetja in pomagajo pri boju proti vsem vrstam rakov, še posebej pa proti raku prostate. Veliko likopena najdemo v lubenicah, rdečih grenivkah, v predelani obliki pa je tudi v pelatih in kečapu. Največ likopena je v paradižnikovi lupini, sicer pa ga je v kuhanem paradižniku več, kot v surovem.

3. Zeleni čaj
Glavni flavonoidi v zelenem čaju so kemferoli in katehini. Slednji imajo neverjetno moč, da blokirajo rast tumorjev, poleg tega pa pomagajo pri preprečujejo rast rakastih celic ter aktivnost prostih radikalov, to je molekul, ki povzročajo celične poškodbe iz katerih se lahko razvije rak.

2. Grozdje in resveratrol
Resveratrol spada med najmočnejše antioksidante, mnogi pa o njem govorijo, kot o največjem odkritju v zadnjih 20 letih. Sprva so mislili, da pomaga samo pri boleznih srca in ožilja, potem so ugotovili, da znižuje holesterol, pomaga pri sladkorni bolezni, zavira staranje in pomaga pri regeneraciji celotnega organizma. Mnogi verjamejo, da bi z njim bilo mogoče podaljšati življenjsko dobo čez 120 let. Največ resveratrola najdemo v japonskem dresniku, arašidovem maslu, temni čokoladi in borovnicah, daleč največ pa ga je v rdečem vinu in grozdju.

1. Kurkuma
Kurkuma ima celo serijo zelo močnih antioksidantov, ima zelo širok spekter delovanja pri najrazličnejših boleznih in je brez stranskih učinkov. Nedavna študija, ki so jo naredili v biotehniškem laboratoriju v M{-15428}nchenu, razkriva, da kurkuma doslej najučinkoviteje zavira nastanek in razvoj metastaz.

Na koncu pa še podatek: patentiranje in prijava zdravila stane približno milijardo evrov. Kadar gre za naravne učinkovine s katerimi je povezanih več neodvisnih raziskav in člankov v strokovnih revijah, je patentiranje praktično nemogoče. Zato se v takih primerih multinacionalke ne odločijo za razvoj zdravil, pač pa vse skupaj zapakirajo v prehranske dodatke.Živila, ki zdravijo raka, in jih farmacija ne bo nikdar priznala
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani