Interaktivni dodatki:






Datum: 28. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

10 živil, ki zmanjšujejo trebuh

Se vam zdi, da se redite v trebuh (to velja tako za ženske, kot moške)? Preverite, kako doseči nasproten učinek

1. Mandljevo mleko
Mandljevo mleko vsebuje veliko zdravih maščob, ki za dlje časa zagotavljajo sitost in preprečujejo prenajedanje. Poleg tega pa mandljevo mleko ščiti pred boleznimi srca, zdravi mišice in pomaga pri njihovi regeneraciji. Mandlji so tudi bogat vir magnezija in vlaknin. Mandlje je vedno dobro imeti doma. Kakšno pest na dan jih lahko pojeste kot prigrizek.

2. Lubenica
Čeprav lubenica vsebuje veliko vode, pa ima izredno veliko zdravih vlaknin, pa vitamine B1, B6 in C. V lubenici je tudi veliko magnezija in kalija, ki sta zelo pomembna pri topljenju maščob. Nikakor pa ne smemo spregledati, da lubenice zelo učinkovito znižujejo holesterol. Redno uživanje lubenic zmanjšuje tudi tveganje za zožanje arterij in bolezni srca.

3. Fižol
Fižol krepi mišice, izboljšuje prebavo in predvsem odlično topi trebušne maščobe. Fižol ima tudi zelo pomembne vlaknine in je eden najboljših rastlinskih virov beljakovin. in še eno stvar moramo poudariti: iz njega lahko naredimo juho, solato, celo sladico ...

4. Zelena
je izredno dober diuretik. Ima izjemno malo energije. Ima veliko vlaknin, kalcija, vitamina C. Pol kozarca (1 dcl) smutija iz zelene pred kosilom in večerjo izredno učinkovito predrami prebavni sistem. Zelena zmanjšuje tudi tveganje za nastanek raka na jajčnikih.

5. Kumare
V 100 gramih kumar je kar 96 odstotkov vode in samo 192 J (46 kalorij). So močan diuretik (odvajajo vodo), čistijo telo (zelo pomembno pri zastrupitvah s hrano ali bakterijami) in imajo veliko vitaminov B in C, ki sta zelo pomembna pri ohranjanju vitke linije.

6.Paradižnik
V 100 gramih je samo 138 J (33 kalorij), a glavna sestavina paradižnika je (poleg likopena, ki se aktivira samo pri kuhanem paradižniku) spojina z imenom 9-okso-ODA, ki pa zmanjšuje nivo maščob v krvi in pomaga nadzorovati trebušne maščobe. Ta spojina pomaga tudi pri zdravljenju kroničnih bolezni povezanih z debelostjo. Poleg omenjenega, pa je paradižnik še odličen vir železa, kalija, vitamina A in C. Vsak dan bi morali pojesti en surov in en kuhan paradižnik.

7. Avokado
Avokado vsebuje veliko zdravih maščob, a lecitin v avokadu je tisti, ki pomaga nadzorovati telesno težo. Deluje tudi antibakterijsko, antiglivično, v kozmetiki pa se pogosto uporablja tudi za regeneracijo kože.

8. Jabolka
Jabolka so najboljši naravni vir pektina, ki v želodcu veže nase maščobe in holesterol. Zmanjšuje tudi tveganje za nastanek raka na debelem črevesu, imajo pa jabolka veliko antioksidantov, vitamina C ... Na dan bi morali pojesti vsaj eno jabolko, idealno pa bi bilo tri.

9. Češnje
Češnje dokazano lajšajo simptome bolezni srca in metabolnega sindroma. Metabolni sindrom namreč povečuje zaloge trebušnih maščob, povečuje nevarnost za bolezni srca in nastanek sladkorne bolezni. Češnje tudi poskrbijo za boljše počutje.

10. Ananas
Ta tropski sadež vsebuje encim bromelain ima izredne protivnetne lastnosti, pomemben pa je zato, ker razgrajuje beljakovine, izboljšuje prebavo, deluje antibakterijsko, ima veliko mangana, tiamina, bakra, vlaknin, vitamina B6 in vitamina C. Ananas velja za enega najučinkovitejših topilcev maščob.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani