Interaktivni dodatki:


Datum: 7. MAJ 24 - DOBRO JE VEDETI

Ali poznate vzrok, zakaj vas muči migrena?

Če imate pogoste glavobole, morda napade migrene, je lahko razlog zelo preprost - v telesu vam nekaj manjka ...

Nedavna študija, ki so jo naredili v Azerbajdžanu na več kot 3.000 testiranih je razkrila glavnega krivca za pogoste glavobole in napade migrene. To je magnezij!

Pri vseh, ki so trpeli zaradi hudih napadov migrene, ali pa so jih mučili glavoboli, so ugotovili nenavadno nizko stopnjo magnezija v telesu. Poleg tega, so še ugotovili, glavobol ne poneha tako dolgo, dokler se ta nivo ne popravi, kar pomeni, da samo z ležanjem v temi ne morete vplivati na moč bolečine in njeno trajanje.

Poleg tega se pomanjkanje magnezija pozna tudi pri povišanem pritisku.

Manjko magnezija povzroča mišične krče.

Magnezij krepi in varuje kosti.

Povprečna ženska mora na dan pojesti 320 mg magnezija, moški pa 420 mg. Magnezij velja za najpomembnejši mineral v našem telesu in je odgovoren za pravilno delovanje več kot 300 različnih encimov, normalno delovanje živčnega sistema, delovanje srca in ožilja.

Nekaj o simptomih, o pomanjkanju magnezija si lahko preberete v prispevku Kako veste, da vam primanjkuje magnezija. Da bi na hitro premagali glavobole, si lahko pomagate z naslednjimi živili, ki so podrobneje opisane v prispevku Hrana, ki pomirja glavobole, v pomoč pa vam bo tudi prispevek Kje najti magnezij v naravni obliki.

Več informacij o magneziju si lahko preberite še v prispevku Zakaj potrebujemo magnezij in magnezijev klorid, kjer je med drugim opisana tudi zgodba Bena Josea Schorra, brazilskega duhovnika ter profesorja fizike in biologije, ki je leta 1985 povsem ohromel in se ozdravil prav s pomočjo magnezija. do takrat še niso vedeli, kako pomemben je ta mineral in, kot kažejo študije, zdravniki še vedno odkrivajo njegov vpliv na naše splošno počutje in seveda zdravje.

Za konec pa še nasvet: če si nenadoma zaželite čokolado, je to skoraj zagotovo znak, da vam primanjkuje magnezija. V tem primeru je dobro pojesti pest orehov, banano, špinačo ali pomarančo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani