Interaktivni dodatki:






Datum: 5. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kaj se skriva pod bananino lupino?

V Indiji to počno že stoletja, na zahodu pa še zmeraj mečemo proč bananine lupine ne da bi izkoristili njihovo največjo moč.

Banane so vsesplošno zdrave, so bogate z minerali, pomirjajo, so sitostne, a to ni nič v primerjavi s tem, kar se skriva pod lupino. V Indiji je ustaljena praksa, da z žlico iz bananinih lupin postrgajo mehki del v katerem se skriva največ vitaminov in mineralov. Tako nastrgane banane potem uporabljajo na najrazličnejše načine. Preberite katere

1. Beljenje zob
Vsak dan si z bananino lupino zdrgnite zobe, pa boste kmalu videli pozitivne rezultate. Če boste to redno počeli, bodo po tednu dni vaši zobje svetleči, kot še nikdar.

2. Odstranitev kožnih bradavic
Vzemite košček bananine lupine in ga dajte na mesto bradavice. Lupino prelepite z obližem in pustite čez noč. V nekaj dneh se bo bradavica posušila in odpadla.

3. Odpravljanje aken in gub
Banana ima veliko antioksidantov, ki zavirajo procese staranja. Poleg tega z bananino lupino vlažite in negujete kožo, lupina deluje pomirjevalno, odpravlja vnetja. Potem, ko si obraz namažete z bananino lupino, počakajte 30 minut, potem pa si z vodo sperite obraz.

4. Banana kot analgetik
Če vas je pičila kakšna žuželka, ali imate boleč mozolj, si na boleče mesto dajte kot lupine, ki deluje kot analgetik. Bolečina bo izginila, pa tudi koža se bo prej zacelila.

5. Bananine lupine za hujšanje
Banane vsebujejo veliko kalija. Pravzaprav je 40 odstotkov kalija v bananini lupini, kjer je prav toliko antioksidantov, prehranskih vlaknin, vitaminov A in B. In kako z bananinimi lupinami hujšati?

Sestavine:

  • lupine 4 banan
  • 1 žlica kurkume
  • ščepec soli
  • 2 žlici kokosovega olja
  • sok 1 limone
Priprava:

Lupine narežite na majhne kose in jih dajte kuhat skupaj s kurkumo in ščepcem soli. Vode natočite toliko, da vse sestavine prekrijete. Ko vse skupaj zavre, kuhajte še nekaj minut na minimalnem ognju tako dolgo, da se lupina zmehča.

Nato posodo odstavite, počakajte 10 minut, da se ohladi, precedite, na koncu pa dodajte kokosovo olje in limonin sok. Po želji lahko dodate še žličko medu. Ta napitek pijte kot čaj in praktično takoj boste opazili zmanjšanje apetita.

Poskusite popiti skodelico ali dve namesto večerje, pa boste videli, da zvečer, ko boste legli v posteljo, sploh ne boste čutili lakote. Na tak način boste vsak dan "prihranili" vsaj 2.093 J (500 kalorij).

Že res, da je en kilogram približno 29.307 J (7000 kalorij) in bi za kilogram nižje teže potrebovali dva tedna, vendar je bolj kot to pomembno, da se ne boste redili.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani