Interaktivni dodatki:






Datum: 1. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Ko ste lačni, ne počnite tega!

Občutek lakote pogosto vpliva na vaše razpoloženje, pa tudi zdravje. Ne verjamete?! Pa bi morali ...

Zaradi lakote ste lahko živčni, črnogledi, počasni, utrujeni ... Seveda vedno ne morete imeti polnega želodca, ker včasih ne namenoma pridete v časovno stisko. Če je to redko, občasno, ni problem. Težava pa nastane, če ste pogosto lačni. Še bolj nevarno pa je, če ste vsak dan lačni!

Sprejemate slabe odločitve
Več študij je potrdilo, da se lačni ljudje ne odločajo pravilno. Lačni manj razmišljajo o problemu in na problem gledajo bistveno manj široko, kar pomeni, da ena rešitev lahko povzroči več novih. Hormon lakote namreč povzroči, da vam občutek za racionalizacijo popolnoma odpove.

Nikar ne nakupujte
Preden greste v trgovino, katerokoli, živilsko in tudi konfekcijsko, vedno pred tem nekaj pojejte. Nikar ne planirajte najprej nakupovanje, potem pa kosilo. Vedno naj ima kosilo prednost!

Raziskave namreč kažejo, da lačni ljudje kupijo veliko več nepotrebnih živil, najhuje pa je, da lačni možgani ne razmišljajo, kaj je zdravo in kaj ne. Lačni se veliko težje, včasih celo nemogoče, odločajo, kaj je zdravo, koristno in, kaj ne.

Prepir s partnerjem
Ne glede na to, kako dobro se poznate, nikdar se ne kregajte s partnerjem, ker je večje nevarnost, da boste rekli kaj, kar boste potem obžalovali. Ko smo lačni, možgani nimajo jasne slike, pogosto pa se domači, službeni in osebni problemi tako zapletejo, da prepir nima več repa in glave. Običajno so to prepiri, ko vam je kasneje žal, rešitev pa je samo nekaj grižljajev hrane.

Vadba
Nekateri zagovarjajo jutranjo vadbo, a je problem, če to počnete na tešče, ker se običajno taka vadba konča z zvrhanim krožnikom hrane v vašem želodcu.

Kaj ste s tem pridobili?

Nič!

Zapomnite si: pred vsako vadbo, tudi sprehodom ali katerokoli drugo aktivnostjo, se dobro najejte. Tudi volje boste boljše.

Ne jejte začinjene hrane
Začinjena hrana lahko razdraži trebušno sluznico do te mere, da boste imeli pokvarjen cel dan. Veliko bolje je začeti dan z energetsko bogatimi živili (sadje, oreščki), ker se boste s tem izognili želodčnim težavam, začinjeno hrano pa jejte predvsem popoldan.

Naj to velja tudi za alkohol!

Še to ... Začinjena hrana ni samo pikantna hrana, je tudi pretirano sladka (tortice) ali pretirano slana (čips).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani