Interaktivni dodatki:






Datum: 25. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Pripravek iz geranije proti kašlju

Kašelj je v zimskem času najbolj zoprna zadeva, še posebej, če se pojavlja ponoči. Kaj svetujejo domači zdravniki?

V ljudski medicini je veliko naravnih in preprostih zdravil, ki učinkovito zdravijo kašelj. S pripravkom, ki ga tokrat predstavljamo, se je mogoče kašlja znebiti v nekaj urah, za to pa potrebujete samo tri sestavine.

Sestavine:

  • 1/2 litra vode
  • 3 liste geranije
  • 3 strti orehi (skupaj z lupino)
  • 3 žlice bazilike
Priprava:

Najbolj nenavadna sestavina je zagotovo geranija, a pojdimo po vrsti.

Vodo najprej zavremo in šele nato damo vse tri sestavine. Na nizkem ognju pustimo vreti še približno 5 minut. odstavite in pustite, da se ohladi, nato pa ta napitek pijte enakomerno čez dan (pomeni: vsake 3 do 4 ure po skodelico).

Ključna sestavina pri tem je geranija, to je cvetlica, ki spada v družino pelargonij, pri nas pa je še najbolj poznano njeno olje. Če nimate posušenih listov geranije, lahko v ohlajen pripravek daste tudi kapljico geranije.

Geranija namreč pomaga pri zastajanju vode v telesu, pri težavah z limfnim sistemom, krčih, vnetjih, menstrualnih težavah, težavah s hormonskim sistemom. Pomaga tudi proti glivicam, opeklinah, ekcemih, celulitu ...

Če uporabljate eterično olje geranije, potem se lahko proti kašlju borite tudi z inhaliranjem, zaradi vsestransko pozitivnih učinkov pa je geranija zelo priporočljiva za odišavljanje prostorov. Še posebej, ker ima močne protibakterijske, protivnetne, antidepresivne lastnosti.



Pripravek iz geranije proti kašlju
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani