Interaktivni dodatki:


Datum: 28. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Hiter recept proti kašlju

V tem času je kašelj pogost in moteč pojav, poleg tega pa zelo nevaren, ker z njim lahko hitro okužimo tudi ljudi v okolici. Kako se ga znebiti?

Pri kašlju se moramo zavedati, da je to eden od načinov, kako se telo želi znebiti tujkov. Lahko gre za virusna obolenja, lahko pa gre tudi za strdke v krvi in simptom, ki nakazuje na težave s srcem. Kašelj sredi poletja je še posebej nevaren.

Ker pa je kašelj pozimi povezan s sezonskimi boleznimi (gripo, prehladom, vnetji), se ga lahko hitro znebimo s tem napitkom:

  • 6 lovorjevih listov
  • 2 dcl vode
  • sok 1 limone
  • 5 žlic medu
Priprava:

Vodo najprej zavrite in vanjo dajte lovor. Vre naj še 5 do 10 minut. Nato posodo odstavite in počakajte še 5 minut, da se napitek nekoliko ohladi. Nato odstranite lovorjeve liste in dodajte med in limono. Namesto medu lahko uporabite tudi običajen sladkor (priporočamo rjavega). Vse skupaj dobro premešajte (če uporabljate med, poskrbite, da ne boste mešali s kovinsko žlico), tako pripravljeno mešanico pa lahko shranite v hladilnik.

Jejte po eno žlico vsake 2 do 4 ure. Ta sirup je zelo učinkovit zlasti pri odpravljanju suhega kašlja.

Zapomnite pa si, da ima lovor veliko vitamina A, C, železa, kalija, kalcija in magnezija. Spodbuja splošno zdravje, deluje protivnetno, je antioksidant in ima anti-glivične lastnosti. Pomaga pri premagovanju sladkorne bolezni in pospešuje predelavo inzulina v krvi. Izkazal se je tudi za koristnega pri zdravljenju migrene, menstrualnih krčih, težav z urinom in revmatizmom. Lovorjevi listi namreč vsebujejo encime za razgradnjo proteinov in tako pomaga pri uravnavanju prebave.

Četudi nimate težav z zdravjem, vam žlička ali dve tega domačega pripravka ne bo škodila.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani