Interaktivni dodatki:


Datum: 29. DEC 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kaj se zgodi, če uro pred spanjem popijete banano s cimetom?

Več kot 50 milijonov ljudi je preizkusilo ta recept in opisovalo nenavadne stvari, da so vse skupaj morali preveriti tudi znanstveniki

Prvi so se oglasili iz Inštituta za medicino v Washingtona v ZDA, kjer so potrdili, da ta napitek občutno izboljša kvaliteto spanca, vpliva na zdravje in dobro duševno in fizično počutje. Še posebej je to pomembno pri otrocih, ker spodbuja pravilno delovanje možganov in pospešuje rast.

S pomanjkanjem spanca je v sodobni družbi povezanih veliko bolezni. Cela vrsta raziskav ugotavlja, da 20 do 30 % raka nastane zaradi nekvalitetnega spanca. Namreč, ni dovolj, da spimo 7 do 9 ur, kolikor je najprimernejši čas za počitek, pač pa je zelo pomembna tudi kvaliteta spanca. Nič nam ne pomaga spanje, če se prebavni trakt ne more pomiriti. Tudi srce ne more ves čas delovati pri polni obremenjenosti. Da o notranjih organih, žlezah in sklepih ne izgubljamo besed. Ponoči se dogaja bistveno več stvari, kot si mislimo, telo pa potrebuje čas za regeneracijo.

Zakaj banana?

Banane vsebujejo veliko aminokislin, med katerimi je pomemben triptofan, ki uravnava nivo serotonina, glavne snovi za trdnejši spanec. Banane zato izboljšujejo razpoloženje in zmanjšujejo apetit, so bogate z minerali, kot so magnezij, železo, kalcij ...

Zakaj cimet?

Je bogat z eteričnimi olji, kot sta evgenol in fenilpropanoid. Gre za kemični spojini, ki dajeta cimetu značilno aromo, a glavna lastnost cimeta je, da izboljša prekrvavitev in prebavo. Zato je pomembno, da mešanico banane in cimeta popijete uro pred spanjem. Krvni obtok je namreč izredno pomemben, ker se telo preko njega hrani in tudi čisti.

Kako pripraviti večerni napitek iz banan in cimeta?

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1 liter vode
  • 1 žlica cimeta
Priprava:

Vodo postavite na štedilnik in počakajte, da zavre. Šele nato v vrelo vodo dajte banano narezano na kolobarje. Vse skupaj pustite na štedilniku še 10 minut.

Nato zmes odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa skozi cedilko natočite v skodelico čaja, dodajte cimet, premešajte in popijte.

Zelo pomembno je, da to storite približno uro pred spanjem in po tem ne jeste ničesar več, ker vas bo napitek sprva poživil, kar pomeni, da se bo telo očistilo, prebava pa bo predelala vso hrano, ki ste jo čez dan zaužili, zato bo spanec kvalitetnejši.

In še nekaj: z rednim pitjem tega napitka lahko tudi hujšate. Ali pa vsaj zredili se ne boste, ker bo telo porabilo vso zalogo maščob.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani