Interaktivni dodatki:






Datum: 5. MAJ 17 - RECEPTI

Skladišče vitaminov - sok brstičnega ohrovta

Velik hit britanskih veganskih restavracij je sok brstičnega ohrovta

Brstični ohrovt ima veliko vitaminov C in K in je odlično sredstvo proti vnetjem in okužbam. Brstični ohrovt ima tudi veliko sulforafana, ki je močna protimikrobna učinkovina in tudi zdravilo proti raku. Najdemo ga tudi v cvetači, kolerabi, redkvici, brokoliju ... Brstični ohrovt ima tud veliko vitaminov B6, E, magnezija, kalija, folno kislino, železo ...

Kozarec soka brstičnega ohrovta pomaga pri absorbiranju hranljivih snovi v telo, zato je priporočljivo popiti 1/2 dcl pred in 1/2 dcl po obroku. Pomembno je tudi, da pijete vedno svež sok.

Kako pripraviti sok brstičnega ohrovta?

Brstični ohrovt zmiksajte in precedite, ali pa uporabite sokovnik. Vsebuje namreč 80 do 86 % vode, kar pomeni, da lahko iz 1 kg dobite 7 dcl soka.

Zapomnite si, da so manjši plodovi boljši in bolj vitaminski, slaba stran brstičnega ohrovta pa je, da povzroča vetrove. Zato med kuhanjem ne smete nikdar imeti pokrite posode, ker se ustvarja visoka koncentracija žveplenih plinov.

Če nimate pri roki brstičnega ohrovta, si lahko pripravite sok iz zelja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani