Interaktivni dodatki:






Datum: 29. APR 23 - ZANIMIVOSTI

Pred nami je medicinska revolucija imenovana angiogeneza

Angiogeneza temelji na razvrščanju krvnih žil in je metoda s katero lahko ozdravimo, ali pa močno zmanjšamo nevarnost za nastanek rakavih bolezni.

Pred nekaj leti je ameriški raziskovalec dr. William Li na prireditvi TED prvič svetu razkril novo metodo zdravljenja raka. Takrat je bil to laboratorijski eksperiment z nekaj primer dobre prakse tudi na ljudeh, danes pa se za terminom angiogeneza skriva povsem resna medicinska metoda za zdravljenje raka.

Dr. Li je že leta 1994 v ZDA ustanovil fundacijo, ki se ukvarja samo z angiogenezo, že med študijem na Harvardu pa je ugotovil, da lahko s hrano močno vplivamo na razvoj rakavih bolezni.

Lijeva metoda angiogeneze temelji na zdravi hrani. Nekatera živila imajo močan učinek, druga malo manj, najbolj presenetljive pa so kombinacije. Kot prav Li, bi svet v tem trenutku potreboval lestvico živil in kombinacije z drugimi.

Danes se z angiogenezo ukvarja že več kot 40.000 raziskovalcev po cele svetu, njihovi rezultati pa so pogosto bolj učinkoviti od običajnih zdravil na trgu. Poleg tega pa je zdrava hrana dostopna tudi tistim, ki nimajo denarja za draga zdravila. Je pa res, da to ni več v interesu kapitala.

Toplo vam svetujemo ogled spodnjega videa (manj vešči angleščine si lahko vklopite slovenske podnapise!):

V predavanju dr. Li omeni primer ameriških moških, ki so 2x na dn jedli kuhan paradižnik oziroma paradižnikovo omako, ki ima veliko likopena, pa se jim je v 50 % rak na prostati skoraj v celoti pozdravil.

Kako deluje angiogeneza?

Dr. Li z ekipo razmišlja zeo preprosto. Tumorji rastejo, če imajo dovolj hrane, hrano pa dobivajo iz ožilja. Človeško telo ima za 95 kilometrov žil, ki se ves čas obnavlja. Ves čas nastajajo nove, drobne, male žilice, ki pa ni nujno, da vodijo do zdravih celic. Te drobne žilice predstavljajo bližnjico tumorjem do hrane. Če ustavimo nastajanje novih žil, ustavimo tumor. Najboljša metoda zdravljenja raka je še vedno, da rakavim celicam ne damo hrane ...

Na seznamu anti-angiogenezne hrane so: zeleni čaj, jagode, citrusi, jabolka, ananas, češnje, rdeče grozdje, rdeče vino, kurkuma, oreščki, artičoke, buče, tuna, česen, paradižnik (velja samo kuhan), olivno olje, granatna jabolka, temna čokolada, sir (zlasti ementaler in gauda).

Trenutno se raziskovalci trudijo ugotoviti, katere snovi preprečujejo generiranje novih žili, a so šele na začetku poti. Če se pa že danes želite držati načel angiogeneze, pa kar pogumno. Zdrava hrana ni škodila še nikomur.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani