Interaktivni dodatki:






Datum: 29. DEC 23 - ZANIMIVOSTI

Pazite se hrane, ki povečuje prsa

Mnoge ženske, pa tudi vedno več moških, se pritožuje nad prevelikimi prsmi. Ali veste, da je za to kriva hrana?!

Žensko telo dob dokončno obliko v puberteti, ko se do končne velikosti razvijejo tudi vsi potrebni organi. Tudi prsi. Zanje so krivi steroidni hormoni, estrogeni. V času pubertete je nivo estrogenov v telesu visoka in prsi rastejo. Ko je pubertete konec, padejo estrogeni in prsi nehajo rast.

Seveda so dekleta, ki bi si želela večjih prsi, zato naj spodnja opozorila razumejo, kot nasvet, kako se rešiti svojega majhnega problema. V resnici pa je problem prevelikih prsih pri obeh spolih veliko večji, kot si mislite. Tiste, ki se že celo življenje spopadate s tem, veste, da je razkošen dekolte ovira in ne prednost. V zadnjem času pa se s tem problemom spopada vse več moških. Priznajmo si, da prevelike moške prsi tudi niso sinonim za privlačnost, kajne?!

Znanstveno je dokazano, da lahko z načrtnim večjim vnosom živil, ki spodbujajo nastanek estrogenov, povečate košarico za številko, ali dve. V primeru, da ne želite imeti večjih prsi, se je dobro držati naslednjih nasvetov.


1. Kofein zavira nastanek estrogenov, kar pomeni, da vam kave, čaji in energijske pijače v tem primeru koristijo. Dovolj je narediti en konkreten požirek kave, pa cel dan ne boste imeli skrbi z estrogeni.


2. Lanena semena so največji naravni vir steroidnih hormonov. Pazite, da jih ne boste pojedli več kot 50 gramov na dan. Lanena semena v solati manj povečujejo prsi, kot lanena semena pomešana z vodo, ali mlekom.


3. Soja, še posebej sojino mleko, je prav tako bogat vir estrogenov. Na splošno se izogibajte izdelkom iz soje - če ne zaradi vpliva na povečanje prsi, pa zaradi množice genskih modifikacij, ki so v primeru soje povsem ušle iz nadzora.


4. Tofu je na tretje živilo na svetu z največ estrogenov. Še dobro, da je tofu razpet med ljubeznijo in sovraštvom (so ljudje, ki ga obožujejo, in so ljudje, ki ga sovražijo). Če ste med tistimi, ki ga imajo radi, se mu vsekakor odpovejte.


5. Brokoli, ohrovt, brstični ohrovt, zelje, cvetača, koleraba in repa so prav tako na seznamu jedi, ki povečujejo prsi. Sicer je njihov vpliv minimalen, problem pa je, ker tovrstno zelenjavo nekateri jedo vsak dan. Zrela in surova ima več estrogenov, kot kuhana in toplotno obdelana.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani