Interaktivni dodatki:






Datum: 8. DEC 14 - RECEPTI

Božične mandarine s cimetom

Če so klasične mandarine za vas preveč dolgočasne, lahko iz njih naredite presenetljivo zdrav napitek.

Poleg jabolk, oranž, čokolade in oreščkov si tudi mandarine zaslužijo več pozornosti na seznamu sadja, ki krepijo imunski sistem. Mandarine imajo veliko vlaknin in veliko vitamina C, pa jih je v hladnih jesenskih dneh zelo priporočljivo jesti vsak dan.

Da pa se jih ne bi preobjedli, vam ponujamo recept za napitek, ki ima vse zdravilne učinke mandarin na nekoliko drugačen način.

Sestavine:

  • 8 mandarin
  • 500 ml vode
  • 200 g sladkorja
  • 3 palčke cimeta, ali 1 žlica cimeta v prahu
  • 6 nageljnovih žbic

Priprava:

Vodo skupaj s sladkorjem zavrite. Ko voda zavre, dodajte cimet in nageljnove žbice ter vse skupaj pustite vreti še minuto, ali dve. Nato posodo odstavite s plošče in dodajte olupljene mandarine. Posodo pokrijte in počakajte, da se zvarek ohladi na sobni temperaturi.

Napitek postrezite hladnega, vonj pa vas bo brez dvoma spomnil na najlepši božični večer.

in še nasvet za mandarinine lupine ... Lupine imajo namreč več vitaminov, kot sredica. Če želite izkoristiti tudi to, morate lupine najprej posušiti, potem pa jih za kak dan, ali dva shraniti v hladilniku v papirnati vrečki, da zadrži kar največ arome. Tako pripravljene lupine nato zmeljite v mlinčku za kavo.

Z mandarininimi lupinami v prahu lahko potresete sokove, sladice, tudi riž, ali testenine.

Pazite le, da uporabite bio mandarine s čim manj sledi pesticidov. Če pa niste gotovi, kakšne mandarine imate, pa jih pred lupljenjem za 15 minut potopite v kis, nato pa dobro sperite z vodo. Tako se boste znebili 95 % pesticidov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani