Interaktivni dodatki:


Brhka, vitka mladenka s hamburgerjem v roki ... Se vam zdi ta prizor naraven? Seveda ne. Zato pazite, kaj jeste.
Brhka, vitka mladenka s hamburgerjem v roki ... Se vam zdi ta prizor naraven? Seveda ne. Zato pazite, kaj jeste.Datum: 30. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Jesti redno po urah in hujšati

Ni pomembno samo kaj in koliko pojeste, pač pa tudi, kdaj in kako jeste. Hrana vsekakor vpliva na naše počutje in nikjer ne piše, da so to samo pozitivni vplivi. Zato bodite pozorni!

7:00
Če se zjutraj zbujate lačni (ne ponoči!), potem imate zdrav metabolizem. Jutranja lakota vas bo tudi prisilila, da boste zajtrkovali. Če vstanete dovolj zgodaj, boste imeli čas, da v miru nekaj pojeste in dan začnete s pozitivno energijo tudi v želodcu. Vsekakor priporočamo, da se držite načel LCHF. Črtajte ogljikove hidrate in si privoščite ocvrto jajce s slanino, dodajte paradižnikovo solato s sirom. Za začetek dneva potrebujete maščobe in proteine. Najejte se do sitega.

9:00
Službo začnite s kavo, a ne pretiravajte. Tri skodelice na dan je več kot dovolj. če ne pijete kavo, pijte čaj, zeleni čaj. Vročega. Tudi poleti. To vas bo najbolj ohladilo in odžejalo hkrati. Antioksidanti v čaju in tudi kavi pospešujejo delovanje možganskih celic (pitje čaja so leta 2012 po objavi študije nacionalnega nutricističnega inštituta na Kitajskem uzakonili). Če k temu dodate še nekaj naravnih oreščkov (na primer indijskih, ki pa ne smejo biti slani in v pakirani v soju aditivov), tudi ni nič narobe.


11:00
Povsem normalno je, da ste ob tej uri že lačni, a naj vas ne premaga skušnjava in nikar ne posezite po sladkarijah in ogljikovih hidratih. Raje si privoščite kak polnomasten jogurt (navaden, seveda), ali kislo smetano, kefir. To vam bo potešilo lakoto, proteini pa vam povsem pobrali apetit. Če že razmišljate o dodatkih, potem izbirajte med gozdnimi sadeži, jagodičevjem ... Ali pa sirom in skuto.

13:00
Za večino je to čas za kosilo, a čaš organizem, če ste se držali diete pred tem, tega ne čuti tako. Dovolj energije lahko v telo vnesete že z veliko skledo solate, ki ji lahko dodate tudi nekaj koščkov mesa in/ali sira. Zelenjava vam bo poleg vitamina B6 dala tudi veliko neurotransmiterjev, ki so potrebni za delovanje možganov in neposredno vplivajo na vaše obnašanje. Edino velika porcija zelenjave sredi dneva vam lahko pomaga, da dan zaključite dobre volje in ne preveč utrujeni.


15:00
Spet je čas za kavo, čaj, oreščke ... Če se boste pregrešili s čim sladkim, niti v sanjah ne poskusite popiti kokakole, ali kakšnega drugega sadnega soka, si boste naredili medvedjo uslugo. Sladkor vam bo tisti hip dal energijo, a bo eksplozija sladke energije potem, ko bo čas za odhod domov, popustila, pa boste prišli domov utrujeni, lačni, melanholični. In bolj kritičnega trenutka, kot je ta, da se potem doma najeste, padete v posteljo, pred televizor in zaspite. Še to ... Če ste občutljivi na kofein, naj bo on treh popoldan to vaša zadnja kava.

17:00
Privoščite si podoben obrok, kot za zajtrk, vendar pol manjšega. Pijte kokosovo ali mandljevo mleko, ki vsebuje veliko elektrolitov. S tem boste dobili veliko energije, varni pa boste pred dehidracijo, ki je lahko tudi predmet skušnjave, da si popoldan privoščite kaj "prepovedanega". Če že grešite, grešite dopoldan (tudi jutranji seks je bolj zdrav od večernega).

19:00
Večerje naj bodo zmeraj lahke in z namenom, da zaženete metabolizem, segrejete telo in se notranje pomirite. Večerje naj bodo bogate z vso vrsto zelenjave, ki raste nad zemljo, privoščite pa si lahko veliko začimb, priporočamo origano, tudi veliko bele čebule.

22:00
Čas za počitek. Pol banane je učinkovit recept za miren in trden spanec. Če mislite, da je nekaj grižljajev pred spancem redilnih, se motite. Veliko bolj redilni so tisti grižljaji, ko sredi noči tavate po kuhinji in razmišljate, kako izprazniti hladilnik. Kot rečeno: zjutraj se morate zbujati lačni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
zajtrk
 
čebula
 
jogurt
 
večerja
 
kosilo
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani