Interaktivni dodatki:


Datum: 4. JUN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Japonska dieta z zelenimi bananami

Japonke gredo bolj brezskrbne na dopust, ker poznajo trik z zelenimi bananami s katerim hujšajo, čeprav niso nikdar lačne.

Banane vsebujejo visoko vsebnost škroba, ki ga želodčne celice pretvorijo v maščobne kisline, te pa potem prispevajo k lažji prebavi. Trik diete z zelenimi bananami je, da jih morate jesti zjutraj na tešče, pojesti pa morate vsaj dve banani, da ne boste kasneje lačni. Da vas apetit ne bo premamil, na to popijte še kozarec tople limonade (seveda brez sladkorja).

Ob tem se morate držati še nekaj pravil:

  • do kosila ne smete ničesar jesti
  • okrog 19 ure namesto večerje ponovite jutranji ritual: pojejte eno, če ste preveč lačni, pa največ dve banani ter kozarec limonade - po tem ne jejte ničesar več, pijte samo vodo, pojdite pa tudi prej spat
  • v času te diete čez dan ne jejte nobenega drugega sadja, pa tudi sladkarijam se raje ognite.
Ta dieta vam bo popravila prebavo, okrepila imunski sistem in poskrbela, da bo telo sčasoma porabilo vse maščobne obloge. Dodati še moramo, da bodo učinki hujšanja prve dni videti skromni, čez čas pa bodo vedno večji. Po tednu dni boste lažji za 4 kilograme.

Še to ... V času diete ne jejte ocvrte hrane, pa tudi porcije zmanjšajte na pol. To seveda pomeni, da ne smete biti nikdar lačni, le večkrat na dan morate jesti. Skrivnost manjših in številnih obrokov vam bo prinesla tudi vitkejšo postavo.

In zakaj ravno zelene banane?

Zelene banane preprečujejo zaprtost, krepijo črevesje imajo občutno več vitamina B6 in C, pa tudi več kalcija in magnezija. So bolj zdrave za kosti in zobe, preprečujejo depresije ...

Zapomnite si: zrele banane imajo več sladkorja in več snovi, ki nas varujejo pred rakom. Zelene, nezrele banane pa imajo občutno nižji glikemični indeks in so zato primernejše pri hujšanje.

Odločitev je vaša.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani