Interaktivni dodatki:


Datum: 28. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Si zvečer upate pojesti skledo jagod?

Malo sadja je takšnega, ki se mu po videzu, okusu in vonju ne moremo upreti. Vendar, pojesti skledo jagod namesto večerje, pusti posledice, ki jih ne moremo spregledati.

Jagode poznamo že iz antičnih časov, ko so jih uporabljali za posladek, pa tudi kot zdravilo. To še posebej velja za liste. Čaj iz jagodnih listov je namreč izredno zdrav in se uporablja za blažitev želodčnih težav, z njim so zdravili ekcem, vnetje grla, gripo, prehlad in celo bolečine v sklepih. Za to je potrebno vsak dan popiti 3 skodelice jagodnega čaja.

A vrnimo se k skledi jagod namesto večerje. Ali je to dobro za zdravje?

Skleda jagod je odlično nadomestilo za večerjo!

Skledo jagod jejte brez sladkorja in brez smetane. Zjutraj se boste zbudili sveži, sproščeni in polni energije. Ker imajo jagode podobne lastnosti, kot tablete proti bolečinam, lahko z njimi zdravite tudi glavobole. Za to poskrbi acentilsalicilna kislina, ki med drugim vsebuje naravne slicilate. Jagode delujejo tudi protivnetno in antibakterijsko, lajšajo vnetja, zbijajo vročino, zmanjšujejo bolečine v mišicah, z njimi lahko celo zdravite opekline.

Poleg naštetega ima skleda jagod tudi ogromno vitaminov C in A, veliko železa in folne kisline, kar je pomembno predvsem za ženske v srednjih in zrelih letih. Jagode pomagajo pri okrevanju po bolezni, krepijo imunski sistem, jetra in žolč, znižujejo holesterol in krvni tlak.

In še zelo pomembna stvar: jagode so najbolj zdrave surove, vedno jih jejte samostojne in pustite telesu vsaj 20 minut miru. To pomeni, da 20 minut ne smete nič jesti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani