Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med
 | 
NASVET DNEVA: Če želite ohraniti svež avokado, ga shranite v posodo skupaj s čebulo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 29. NOV 15 - RECEPTI

Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med

So krhki, okusni, v ustih se topijo, kot med, poleg tega pa izgledajo tako atraktivno, da vam nihče ne bo verjel, da ste jih sami naredili

Sestavine:

  • 25 dkg moke
  • 10 dkg sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 2 jajci
  • 20 dkg masla
  • 10 dkg mletih mandljev
  • 7 dkg mandljevih lističev
Priprava:

Moko, sladkor, sol, cimet in 2 rumenjaka zmešajte, da dobite gladko zmes. Dodajte maslo, mlete mandlje in vse skupaj dobro pregnetite tako, da dobite homogeno testo.

Testo pustite stati približno 2 uri, nato ga razvaljajte in z modelčkom izrežite okrogle kekse. Položite jih v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Piškote premažite z jajcem, ki ste ji dodali malo smetane. Po vrhu posujte z mandljevimi lističi.

Pecite 15 do 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Dober tek!



Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani