Interaktivni dodatki:






Datum: 26. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Preverite, če imate dovolj tega minerala

Nenehno hrepenenje po sladkem, čokoladah, tortah, pecivu lahko kaže na dolgčas, duševne težave, pomanjkanje ljubezni, ali pa gre za pomanjkanje tega hranila ...

Naj se sliši še tako neverjetno, če gre za pomanjkanje tega hranila, je problem enostavno rešljiv. Pogosto se namreč za željo po sladkem skrivajo resnejše duševne težave, ki jih ni mogoče rešiti čez noč. Zato, samo želite si, da vam primanjkuje magnezija.

Magnezij namreč sodeluje pri uravnavanju sladkorja v krvi. Če vam magnezija primanjkuje, se dvigne nivo inzulina, to pa poveča hrepenenje po sladkem, po enostavnih ogljikovih hidratih, ker je organizem prepričan, da mu primanjkuje energije (kar večinoma ni res).

Rešitev tega so malice med obroki in sicer takšne, ki so bogate z magnezijem: sončnična semena, mandlji, orehi, indijski oreščki.

Še več!

Izkazalo se je, da so malice med obroki zelo pomembne, ker pomagajo, da manj pojemo, hkrati pa tudi pomagajo pri presnovi in bolj natančni razgradnji hranil.

Če boste prisluhnili svojemu telesu in si poleg treh osnovnih obrokov privoščili še vsaj dve (ali tri - tretja je tista po večerji, če hodite pozno spat!) malici, bodo veče porcije manjše, to pa pomeni, da boste tudi lažje hujšali.

Namreč: hujšanje ni način stradanja, pač pa reforma prehranjevanja.

In še ena stvar se vam bo zgodila. Če se vam bodo začele kopičiti sladkarije po predalih, potem ste na pravi poti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani