Interaktivni dodatki:






Datum: 17. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Če imate te težave, se izogibajte jagodam

Jagode spadajo med najbolj priljubljeno sadje na svetu, vendar obstajajo primeri, ko so lahko celo škodljive. In to ni tako redko!

Jagode poznamo v najrazličnejših kombinacijah in vselej so dobre za krepitev imunskega sistema, v njih pa je veliko vitaminov. Doslej je veljalo, da so jagode izredno dobre za vsak organizem, na spletni strani Medical Daily pa se s tem povsem ne strinjajo. Mnenja so, da so jagode lahko škodljive.

Jagode imajo veliko vitamina C, ogromno polifenolov in veliko antioksidantov. Imajo še tudi veliko folne kisline, vitamine E, A in B, mangan, železo, kalcij in magnezij. Jagode so zelo primerne za vse, ki imajo težave s slabokrvnostjo.

Zlasti to velja za otroke!

Pri Medical Daily jagode močno odsvetujejo ljudem s prekomerno težo, z visokim holesterolom in velikim številom trigliceridov v krvi.

Opozorilo pa ne velja samo za ljudi, ki imajo tovrstne težave, pač pa za vse. Britanski znanstveniki namreč priporočajo največ eno pest na dan in to med 17. in 19. uro, največ trikrat na teden. Seveda brez sladkorja!

In še na eno podrobnost moramo opozoriti. Jagode, ki so bile nabrane pred 10 urami ali več, imajo 30 % hranljivih snovi, zato je njihov vpliv še slabši.

Glavni zaključek raziskave Medical Daily pa je, da moramo paziti na količine.

Preveč jagod tudi za zdrave ljudi ni dobro!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani