Interaktivni dodatki:


Datum: 14. APR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Energija sedmih sokov za boljšo ščitnico

Ta napitek ima pravo kombinacijo vitaminov, mineralov in antioksidantov, da krepi delovanje žleze ščitnice

Žleza ščitnica ima velik vpliv na naše zdravje, počutje in razpoloženje, zato bi ta napitek moral občasno piti vsak od nas. Recept je sestavljen iz sedmih napitkov, ki ima vsak zase zdravilne učinke, skupaj pa so še močnejši.

Sestavine:

  • 7 kozarcev vode
  • 1 skodelica naravnega soka brusnic
  • 1/4 žličke posušenega ingverja
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 3/4 kozarca naravnega pomarančnega soka
  • 1/4 kozarca svežega limoninega soka
Priprava:

Najprej zavrite vodo. Tik preden zavre, dodajte sok brusnice in začimbe. Pustite, da počasi vre še 10 minut, nato pa jo odstavite in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Šele takrat prilijte še pomarančni in limonin sok. Pomembno je, da sok popijete še isti dan.

In kakšne so zdravilne lastnosti sestavljenega napitka.


Brusnice so odličen vir joda, ki je zelo pomemben za delovanje ščitnice. Poleg tega brusnice pomagajo pri razstrupljanju telesa, uravnavajo metabolizem in regeneracijo celic.

Ingver vsebuje veliko magnezija, deluje protivnetno in krepi delovanje ščitnice. Poleg tega pomirja metabolizem in je zelo koristen pri lajšanju prebavnih težav.


Cimet je vsestransko zdravilo, ki koristi tudi žlezi ščitnici. Deluje protivnetno, znižuje inzulin v krvi in med drugim tudi zavira razvoj rakastih celic. Pri nas šele odkrivamo lastnosti cimeta, v Aziji pa z njim zdravijo že tisočletja.

Muškatni orešček pospešuje metabolizem in pozitivno vpliva na razpoloženje.

Pomarančni sok ima veliko vitamina C, ima idealno razmerje med fruktozo in glukozo, veliko pa je tudi magnezija in kalija. Glukuronska kislina veže nase toksine in pomaga pri čiščenju telesa.

Limonin sok je nutricistično tako bogat, da lahko z njim zdravimo cel niz bolezni, najpomembnejša lastnost pa je, da pomaga pri razstrupljanju in krepi imunski sistem.

Poleg te kombinacije napitka je za krepitev ščitnice dobro jesti še brokoli, zelje, cvetačo, špinačo, repo, sojo, kikiriki ...Energija sedmih sokov za boljšo ščitnico
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani