Interaktivni dodatki:


Datum: 17. APR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

3 zavezniki za dobro prebavo

Dobra prebava je ključ do zdravja, dobrega počutja in optimalne postave. Notranje organe je potrebno le stimulirati ob pravem času ...

Ko smo mladi, s stimuliranjem notranjih organov nimamo težav. Z leti pa postaja naša prebava vse bolj okorna in počasna, zato jo je treba ohranjati v dobri kondiciji. Predstavljamo vam tri preproste in hitre načine, kako aktivirati in pospešiti prebavo.

1. Mlačna voda in limona
V kozarec mlačne vode zmešajte sok pol limone in popijte vsaj 30 minut pred obrokom. S tem boste brez težav kontrolirali svoj apetit, preventivno preprečili nastajanje krčev v želodcu, v telo boste dobili veliko vitamina C in vlaknin, kar je dobro proti vrsti bolezni, hkrati pa boste v pogon spravili ves prebavni trakt. Mlačne vode z limono ne smete sladkati.

2. Olivno olje in limona
Na tešče pojejte žlico olivnega olja in sok 1/4 limone. Sprva se vam bo ta kombinacija zdela kisla in nenavadna, vendar pa krepi ledvice, jetra, preprečuje želodčne krče, zmanjšuje zgago, vetrove in še celo zavira razvoj rakastih bolezni. Olivno olje z limono je že tisočletja najpomembnejši recept pri skoraj vseh Sredozemskih narodih. Še to ... Uporabite le kvalitetno in ekološko pridelano olivno olje.

3. Mlačna voda in soda bikarbona
V kozarec mlačne vode pomešajte pol žlice sode bikarbone. Uporabite le lekarniško sodo brez aluminija, pri uporabi tega nasveta pa naj bodo pazljivi tisti s čirom na želodcu in drugimi težavami. Sodo je potrebno piti na tešče in vsaj 20 minut pred obrokom.

Za konec pa še en univerzalni nasvet ...

Vašo prebavo bo aktiviral že 10-minutni umirjen sprehod. Zapomnite si. Ni pomembno, koliko v tem času prehodite, pač pa, da se gibljete in odlepite od popoldanskega kavča pred televizorjem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
voda
 
limona
 
olivno olje
 
soda bikarbona
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani