Interaktivni dodatki:






Datum: 17. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj jesti namesto majoneze in zakaj?

Majoneza je na zelo tankem ledu. Mnogi je ne marajo zaradi mastnega okusa, mnogi pa zaradi neverjetne količine kalorij!

Ali ste vedeli, da ima ena žlica majoneze skoraj 418 J (100 kalorij), od tega pa je 12 gramov slabih maščob? Če skrbite za kalorij, potem je to sestavina, ki se ji verjetno že tako in tako izogibate. K sreči pa obstaja nekaj alternativ, ki vas bodo navdušile, ker imajo prav nasproten učinek na organizem. Prav vse alternative spadajo med tiste jedi, ki bi jih morali jesti čim več!

1. Avokado
Vsebuje veliko zdravih maščob, ima veliko antioksidantov in nešteto hranil. Najpomembnejše pa je dejstvo, da ima 75 % manj energije, kot majoneza, pa še veliko boljšega okusa je. Majonezo v sendvičih ali solatah vsekakor poskusite zamenjati z avokadovim namazom. Domačim, seveda!

2. Grški jogurt
Z grškim jogurtom se boste zagotovo ognili vsem viškom kalorij. Mnogi ga zmešajo s tuno ali piščancem, da dobijo drugačen okus. Poskusite!

3. Olivno olje
Olivno olje ima ogromno zdravih maščobnih kislin. Čeprav po teksturi ni enako majonezi, pa boste vseeno uživali v veliko manjšem številu kalorij in zdravem vplivu na organizem.

4. Gorčica
Gorčica je veliko boljša od majoneze, ker ima bistveno manj energije in tudi nekaj zdravih sestavin, ki jih v majonezi ni. Gorčica bo vsakemu sendviču dala nekoliko drugačen in zato zanimiv okus. Velja poskusiti!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani