Interaktivni dodatki:


Datum: 7. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Ima več omega-3, kot losos. Kaj je to?

Ali veste, kaj ima več omega-3 maščobnih kislin od lososa? To je namreč zelo pomemben element pri vsaki obliki hujšanja ...

Nutricisti in raziskovalci vedo, da so chia semena čudovita živila in jim zato mnogi pravijo tudi super-živilo številka ena na svetu. So zakladnica beljakovin in vlaknin, pospešujejo metabolizem in podpirajo hujšanje.

Chia semena vsebujejo več omega-3 maščobnih kislin, kot losos, ki ga ljudje poznamo prav po visokih vsebnostih tega elementa. Te kisline so pomembne za normalno rast in razvoj organizma, najbolj pa ščiti prav srce in ožilje. Chia semena so poznana tudi kot najboljši naravni preprečevalec vnetnih procesov. Med drugim v njih najdemo tudi veliko mangana, kalcija, fosforja, kalija, magnezija, natrija, železa in cinka, imajo pa tudi veliko vitaminov C, E in kompleksa B.

Tudi zato spadajo chia semena med ene najčistejših in najbolj zdravih rastlin na planetu.

Nutricisti predlagajo, da bi morali vsak dan pojesti vsaj 2 žlici semen, ker vsebujeta izredno kvalitetne rastlinske vlaknine, kar je izrednega pomena za čiščenje organizma, zlasti črevesja. Pomlad je odličen čas, da spravimo iz telesa vse strupe, ki so se nam nabrali pozimi.

Poleg tega chia semena ne vsebujejo glutena, zaradi visoke vsebnosti beljakovin, pa dolgo časa dajejo občutek sitosti. Jejte jih zjutraj, pa tudi zvečer, da ne boste sredi noči spet lačni.

Nutricisti prav tako predlagajo, da začnete z 2 žlicama na dan, potem pa postopno povečujte do 3 do 4 žlice. Jeste jih lahko zjutraj in zvečer. Zaradi nevtralnega okusa jih lahko dodamo juham, kašam, solatam, zelo zdravilne in učinkovite so pomešane z navadnim jogurtom ... In še cenejše so od lososa.

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani