Interaktivni dodatki:






Datum: 7. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Cimet in med sta zdrava ...Vendar vam vsega niso povedali!

Kombinacija cimeta in medu se že več stoletij uporablja v ljudskimi medicini. Presenečeni boste zakaj ...

Cimet je ena najstarejših začimb, medu pa uporaba skozi stoletja prav nič ne upade. Imata pa obe sestavini eno presenetljivo skupno lastnost.

Cimet in med vsebujeta razmeroma velike količine vodikovega peroksida, ki je znan po tem pa uničuje bakterije in glivice. Obe sestavini skupaj sta ključnega pomena pri balzamiranju in tudi v sodobni medicini eterična olja obeh sestavin pogosto uporabljajo kot naravno alternativo industrijskim antimikrobnim zdravilom.

Danes vemo, da izvlečki iz cimeta in medu zdravijo naslednje bolezni:

Srčno-žilne bolezni
Pomešajte cimetov prah in med in vse skupaj namažite na kruh (namesto marmelade). Če boste to nekaj dni jedli za zajtrk, si boste s tem znižali raven holesterola in arterija, to pa bo preprečilo srčne napade. Dovolj je že majhen košček kruha.

Artritis in žolč
V kozarcu vroče vode zmešajte 2 žlici medu in 1 žličko cimeta v prahu. To pijte zjutraj in zvečer. To vam bo po treh dneh rednega uživanja močno zmanjšalo težave z artritisom, hkrati pa bo mešanica močno zmanjšala notranja vnetja in uničila toksine v žolču.

Holesterol
Če v skodelici mlačne vode zmešate 2 žlici medu in 3 žličke cimete, vam bo v dveh urah nivo holesterola padel za 10 %.

Imunski sistem
Vsakodnevni in redni vnos cimeta in medu bo okrepil vaš imunski sistem, kar vas bo zaščitilo pred sezonskimi boleznimi.

Neprijetni zadah
Južnoameričani vsako jutro splaknejo usta s toplo vodo pomešano z žličko medu in cimeta. To jim ohranja svež dah cel dan.

Utrujenost
Cimet in med dokazano dajta telesu energijo in povečujeta vitalnost. Mešanica ima podobne učinke, kot energijske pijače, le da sta cimet in med povsem naravna. Mnogi po svetu popoldan popijejo kozarec tega napitka, ker jih ohranja budne in pri močeh.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani