Interaktivni dodatki:






Datum: 7. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

5 jutranjih navad, ki bi jih bilo dobro spremeniti

Ljudje imamo zjutraj različne rituale in se jih pogosto držimo celo življenje. Zakaj? Zato, ker smo tako navajeni in ne znamo drugače začeti dneva. A nekatere navade niso dobre ...

Zbrali smo 5 tipičnih jutranjih navad o katerih bi veljalo vsaj razmisliti, če jih ne celo v celoti opustiti. Sami se odločite, kaj vam je več vredno: stare navade ali lastno zdravje?

1. Pogled v telefon
Ne boste verjeli, vendar, niste edini, ki zjutraj najprej pogleda v telefon. To je razvada, ki jo počne 38 % vprašanih. Pred desetletjem tega skorajda nihče ni počel, danes pa še ne poznamo vseh posledic tega početja, vemo pa, da je to škodljivo. Predvsem za oči! Če pogledate v telefon, v zunanji vir svetlobe, dobijo oči napačne impulze in begajoče iskanje informacij po telefonu, lahko povzroči okvaro oči, s tem pa v veliki meri tudi zmanjšanje produktivnosti. Najbolj optimalno bi bilo, če bi pogledali v telefon vsaj pol ure po tem, ko odprete oči, pred tem pa čas raje preživite zunaj, na terasi zazrti v daljavo. Vsaka stvar se mora najprej ogreti in to velja tudi za oči.

2. Preskakovanje zajtrkov
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, zato bi moral biti najbolj kvaliteten in izbran. Njegovi učinki morajo biti čim daljši. Najslabše je zajtrkovati, ker pač moramo, in biti po eni uri spet lačen. To je znak, da se ne prehranjujete v redu. Kava ali čaj nista zajtrk! Jesti morate predvsem čim bolj optimalno kombinacijo maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin, mineralov in vitaminov.

Ne pozabite ... Za vsakih 50 kilogramov teče, je priporočljivo pojesti eno jajce.

3. Zamujanje
Zakaj bi sami sebe spravljali v stres, ko pa lahko greste zjutraj eno uro prej spat in se zjutraj normalno in v miru zbudite? Prav tako ni nič narobe, če pridete v službo nekaj minut prej, kot pa da prihajate zadnjo minuto, ki je običajno najbolj stresna. Problem stresa je, da se ga običajno niti ne zavedamo. Nanj se spomnimo šele, ko je prepozno.

Mnogi predlagajo precej ekstremne jutranje aktivnosti. Zjutraj poskusite vsaj zaliti rože, očistiti hladilnik ali kar hišo, stanovanje. Morda se vam zdi to nenavadno, a ko se boste navadili, bo to postala vaša najbolj zdrava in koristna rekreacija. In še pregled boste imeli, kaj kupiti v trgovini, da (spet) napolnite hladilnik.

4. Jutranje tuširanje
Vedno več raziskovalcev ugotavlja, da jutranje prhanje sprošča hormone, ki jih občutimo, kot dobro energijo, da začnemo dan s čistimi in dobrimi nameni. Predvsem pa: s prhanjem si vzemite čas zase!

5. Brez negativnih misli!
Ne, to niso prazni nasveti vašega osebnega guruja, pač pa: zjutraj ne razmišljajte o službi, o stvareh, ki jih morate narediti, o ljudeh, ki čakajo na vaš odgovor. Ena jutranja negativna misel vam lahko pokvari preostanek dneva. Zato začnite dan optimistično!

Zjutraj imate na splošno največ energije in najbolj iskrive misli. Ne zavrzite tega!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani