Interaktivni dodatki:






Datum: 6. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki nas dela srečne

Zbrali smo 5 živil, ki vsakega, ki jih poje, dela srečne. Kako to? Skrivnost je v hranljivih snoveh, ki jih ima ...

Kdaj smo ljudje srečni? Takrat, ko v prebavnem organizmu ni neželenih vozlov, zastojev, ko vsi organi normalno delujejo in nas nikjer ne tišči. V takem primeru tudi živčni sistem deluje umirjeno in nam ne rabi pošiljati sporočil, ker jih večina itak ne posluša, še manj pa razume.

1. Pomaranče, limone in drugi citrusi
Pomaranče veljajo za živilo, ki nas najbolj osreči. Vsebuje namreč veliko vitamina C, ki znižuje raven stresnih hormonov. In ne boste verjeli: samo ena pomaranča nas pomiri bolj kot katerokoli zdravilo. In še zdrava je. Zato: pojejte pomarančo, ko ste najbolj utrujeni in se vam zdi, da vam stvari polzijo iz rok. Pomaga!

2. Orehi
Ključne sestavine v orehih so vitamin E, aminokisline in magnezij. Poleg tega imajo orehi nizek glikemični indeks, kar pomeni, da ne redijo, znižujejo nivo sladkorja v krvi in ne povzročajo nihanja razpoloženja. Vsak dan bi morali pojesti pest orehov.

3. Zeleno-listnata zelenjava
Ohrovt ali špinača vsebujete veliko folne kisline, ki zmanjšuje depresijo in izboljša pretok krvi v možgane. Zato zelene zelenjave ne jejte enkrat na dan, pač pa jo lahko uživate večkrat (celo priporočljivo je!), ob tem pa vam priporočamo uživanje folne kisline kot prehransko dopolnilo.

4. Losos
Losos ima veliko omega-3 maščobnih kislin, ki zmanjšujejo depresijo, krepijo spomin, to skupaj pa izboljša vaše razpoloženje. V nekoliko manjši meri, a kljub vsemu zelo priporočljive, so skuše in sardele.

5. Češnje, tudi posušene češnje, ali sok
Češnje imajo izrazito veliko kalija, magnezija in vitamina C, zato je to sadje že skoraj obvezno za obrambo pred stresom. Češnje v vseh oblikah ohranjajo možgane zdrave, vsebujejo veliko antioksidantov, imajo veliko vitamina C in preprečujejo poškodbe vseh celic, kar je ključnega pomena pri zaviranju rasti tumorjev in metastaz. Vsak dan bi morali pojesti eno pest češenj. Šteje tudi 1 dcl naravnega soka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani