Interaktivni dodatki:






Datum: 3. MAR 23 - DOBRO JE VEDETI

3 težave, ki jih bučna semena z lahkoto premagajo

Celo svetovna zdravstvena organizacija priporoča bučna semen, ker vsebujejo esencialna hranila, ki telesu primanjkujejo. Preverite za kaj gre?!

1. Nespečnost in motnje spanja
Nespečnost je velik problem, še pogosteje pa je simptom pri mnogih boleznih. Ljudje, ki trpijo zaradi nespečnosti, imajo pogosto tudi depresijo. Za vse, ki imajo premalo spanca, so bučna semena najboljše naravno zdravilo. Dnevno uživanje vsaj ene pesti semen na dan sprošča telo in duha, odpravlja živčnost in tesnobo ter seveda izboljša spanec.

2. Simptomi menopavze
Ne mislite si, da se boste s tem ukvarjali samo na stara leta. Nikakor ne! Znaki menopavze se lahko pojavijo veliko prej, četudi samo občasno. Vseeno je dobro biti previden.

Hormonsko neravnovesje povzroča številne simptome: pogoste vročinske utripe (glavobole), bolečine v sklepih in depresija. Dokazano je, da bučna semena pomagajo uravnavati hormonsko ravnovesje in ga celo zdraviti.

Hkrati s tem bučna semena povečujejo nivo lipoproteinov, kar znižuje povišan tlak, zmanjšuje obremenitve srca in popravi nivo holesterola v telesu.

3. Ledvični kamni
Bučna semena so naravni diuretik, zato boste pogosteje hodili na stranišče, hkrati pa boste s tem očistili ledvice in mehur odpadnih snovi. Raziskave so potrdile, da bučna semena preprečujejo nastajanje kalcijevega oksilata (ledvičnih kamnov) in ga pomagajo odplakniti iz telesa.

Na koncu pa moramo dodati še, da so bučna semena zelo učinkovita tudi pri hipertenziji, artritisu in parazitskih okužbah, pomagajo pa še pri zaščiti srčno-žilnih bolezni.

Potrudite se, da vsak dan pojeste pest semen.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani