Interaktivni dodatki:






Datum: 31. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Preprosta trika za znižanje pritiska

Zdravniki opozarjajo, da je nezdrava hrana najpogostejši vzrok za visok pritisk, ki ga lahko popravite s tema trikoma ...

Preveč soli in preveč (nezdravih) maščob sta najpogostejša vzroka za visok krvni pritisk. Če je to tako, potem vam ponujamo dva preprosta nasveta s katerima pritisk spet spravite v normalne okvirje.

Cimet
Več študij je potrdilo, da samo vonj te začimbe pripomore k nižjemu pritisku, še bolj učinkovito pa je, če pojeste vsaj pol žličke na dan. Lahko ga dodate k drugim jedem, najbolj učinkovit pa je, če ga pojeste zjutraj na tešče zmešanega s kozarcem mlačne vode. V tem primeru bo vpliv cimeta na vaš krvni pritisk skorajda takojšenj.

Pazite le, da vsaj pol ure po tem nič ne jeste.

Česen
Čeprav nekaj raziskav ugotavlja, da česen dviguje pritisk, pa večina drugih temu pritrjuje, vendar dodajajo, da česen sprošča žile in jih širi, da kri lažje kroži, s tem pa se tlak zniža ... Za hitro znižanje pritiska nutricisti priporočajo, da pojeste vsaj 3 stroke česna in malo kruha.

Če pa strok česna zavijete v kruh in tak zavitek malo pretlačite, da v česnu sprožite encimsko reakcijo, bo ta kombinacija hitreje in močneje delovala.

Naj spomnimo, da je v česnu močna spojina alicin, ki ščiti pred bakterijami in glivami.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani