Interaktivni dodatki:






Datum: 30. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Neverjetno učinkovit razstrupljevalec telesa

Verjetno vas ni treba posebej prepričevati, da je te dni najprimernejši čas za razstrupljanje telesa. Kako to narediti na naraven način in se še obvarovati prehlada?

Nutricisti priporočajo, da moramo vsaj dvakrat na leto očistiti telo. Zaradi obloženih miz, ki so stalnica decembrskih praznikov, velja celo razmisliti, da bi naredili čistilno akcijo pred prazniki in seveda tudi po njih. Čiščenje pred prazniki namreč telo napolni z energijo in odstrani vsiljivce, ki se jih telo sicer ubrani, a zaradi njih porabi veliko energije. Ko boste videli, kako preprosto je očistiti telo odznotraj, boste pogosteje uporabili ta recept. Poleg tega je okusen, zdrav in povsem naraven, kar pomeni, da si lahko z njim pomagate tudi kadar za očiščenje ne čutite potrebe.

Kdaj uporabiti ta čistilni nasvet?

Če se vas lotevajo prehladi in se ne morete zares pozdraviti, potem je to idealen recept za vas. Če vas vsak popoldan daje kronična utrujenost, zaspanost, imate luknje v spominu, je to lahko posledica črevesnih oblog med katerimi je ogromno mikrobov in toksinov. poleg tega ta recept krepi kosti in telo, čisti ožilje in zato zmanjšuje utrujenost, izboljša prekrvavljenost, med drugim pomaga tudi pri hujšanju.

Kako pripraviti očiščevalni napitek?

Sestavine:

  • 1 žlica ajdove moke
  • 1 dcl kefirja
  • 1 žlica medu (po okusu)
Priprava:

Vse sestavine dajte v globoko posodo, jih dobro premešajte in pustite stati čez noč. To mešanico shranite v hladilniku. Zelo pomembno je še, da naslednji dan, ko zaužijete to mešanico, vsaj 3 ure po tem nič ne jeste.

Priporočamo vam, da se te diete držite vsaj 14 dni, ponovite pa jo lahko čez pol leta.

Kaj tako nenavadnega se skriva v tej mešanici?

Kefir je že sam po sebi zdrav in vsestransko učinkovito čistilo črevesja. Poleg tega je bogat s probiotiki, kar daje telesu dodatno moč in krepi imunski sistem.

Tej mešanici so v ljudski medicini pogosto rekli tudi eliksir mladosti, ker telo napolni z energijo, čisti krvne žile, zmanjšuje utrujenost, izboljša prekrvavitev in čisti črevesje.

Ajdova moka je izredno dobra za krepitev spomina in koncentracije. To še posebej velja za starejše. Ajda sprošča, krepi ožilje in zdravi arterije, pomaga proti arteriosklerozi.

Ajda in kefir sta zdrava vsak zase, skupaj pa sta pomembna še zaradi nečesa. Znižujeta namreč krvni sladkor, čistita črevesje in ožilje, uravnavata presnovo in krepita delovanje trebušne slinavke, poleg tega pa še zvišujeta hemoglobin ...

Vsekakor je vredno poskusiti. Učinke tega čistila boste videli že po nekaj urah.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani