Interaktivni dodatki:






Datum: 27. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kombinacija močnejša od kemije

Ali bi pozimi radi spali, kot medved? Ko pride sezona grip, prehladov, viroz in raznih vnetij to pogosto ni mogoče.

Ste kdaj pomislili, da sta kvaliteta spanca in zdravje povezana? O, pa sta, le da se mi tega ne zavedamo.

Zdravniki se radi spomnijo domislice, ki jo je pred tisočletji prvič omenil Hipokrat. in sicer: "zakaj bi umrl človek, katerega žajbelj raste na vrtu?"

Žajbelj je namreč prvi naravni antibiotik, ki so ga poznali že v Antiki, danes pa vemo, da je dober za grlo, premaguje okužbe dihal in okužbe v ustih. Uporaben je tudi pri premagovanju želodčnih in črevesnih okužb, pomaga pri zmanjševanju telesne temperature in je, dokazano, najboljše naravno zdravilo proti gripi in prehladu.

Znanost je postala pozorna nanj pred nekaj desetletji, ko so tudi znanstveno dokazali, da žajbelj premaga tudi tiste bakterije, ki so odporne proti standardnim antibiotikom. Če pa mu dodamo še žličko cimeta, je učinkovitost 99,5 odstotna. In vse to v samo treh dneh!

V ljudski medicini so se oblikovali trije glavni recepti:

1. Žganje iz žajblja pripravite tako, da 250 gramov žajbljevih listov potopite v 1,5 litrov žganja. Pustite stati 3 tedne, nato pa vse skupaj precedite in zmešajte z 1,5 kg medu.

2. Žajbljevo tinkturo pripravimo tako, da 20 gramov žajbljevih listov na drobno sesekljajte in jih dajte v 1dcl 70 % etilnega alkohola. To zmes pustite stati na toplem približno mesec dni, nato precedite in v skodelico čaja 3-krat na dan dajte 10 kapljic tinkture. Ta metoda ni priporočljiva za nosečnice in otroke.

3. Žajbelj proti bronhitisu pripravite tako, da najprej stopite dve žlici sladkorja in prilijte 3 dcl mleka. Ko mleko zavre, ga odstavite z ognja, dodajte žličko sesekljanega žajblja in pol žličke cimeta. Mešanico pustite stati 10 minut, jo precedite in popijte.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani