Interaktivni dodatki:






Datum: 26. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev

Veste, kaj morate jesti, ko vas napade lakota? Poskusite s tem ...


Ko naslednjič odprete hladilnik, pomislite na ta članek. Predstavljamo vam živila, ki ne redijo ne glede koliko jih pojeste.

To ni hrana brez energije. Še manj prazna hrana brez vitaminov in mineralov. To je samo hrana, kjer naše telo porabi več energije, kot je dobi. Nekaj od teh živil vas bo gotovo presenetilo ...

Paradižnik
Paradižnik je poln likopena, vitaminov A, C, B2, folne kisline, kroma in kalija. Nima skoraj nič kalorij, nabor hranil pa je med najpomembnejšimi za naš organizem. Svežega in naravnega paradižnika lahko jeste, kolikor vas je volja.

Pokovka
Doma narejena pokovka, ali pokovka narejena na zraku, praktično ne bo vplivala na vašo težo. In ne boste verjeli: pokovka, ki jo kupimo v kinu, je prav tako narejena na zraku in ne redi. Zapomnite si to!

Beljakovine
Tudi beljakovin lahko pojeste, kolikor želite. Še posebej, če so rastlinske, ali vsaj mlečne, ali jajčne ... Že res, da lahko beljakovinam dodate paradižnik in si pripravite okusno omleto, a bodite previdni s pečenjem in cvrtjem. Nikar ne uporabljajte rafinirano olje.

Grah
Grah vsebuje izredno malo energije (v skodelici s 100 grami graha je 35 kalorij). Poleg tega pa je bogat z vlakninami in beljakovinami.

Melona
Melone so zanimive zato, ker bodo potešile vašo željo po sladkem in pri tem ne zmoti vašega običajnega prehranskega ritma. Poleg tega pa je v njih ogromno vitaminov A in C. Melone veljajo za zelo učinkovite odganjalce apetita.

Jagode
Jagode so bogate s kalijem in imajo ogromno vlaknin. Poleg tega delujejo protivneten in so zato primerne za vse, ki ste na shujševalni dieti. Jagod nikar ne sladkajte.

Zelena
V zeleni je približno 95 % voda, v 100 gramih pa je 30 % dnevnih potreb po vitaminu K. Zelena je najboljše, če jo jemo svežo.

Rukola
2 skodelici rukole (to je 200 gramov) ima samo 41 J (10 kalorij). Če dodate malo naribanega sira in vse skupaj začinite z olivnim oljem, dobite izjemno zdrav obrok.

Zelena solata
Solata vsebuje veliko vitaminov A in C, ima veliko folne kisline in železa, kalorij pa ima izredno malo. Zelene solate lahko brez skrbi pojeste celo skledo.

Kumare
Tudi kumare imajo ogromno vode (tako kot zelena). Še največ energije je v lupini, kjer pa je tudi veliko hranljivih elementov, med katerimi je najpomembnejši bata-karoten, ki je izredno pomemben za oči. Nutricisti predlagajo, da kumar nikdar ne lupimo.

Cvetača
Najboljša je sveža, ima pa veliko vitaminov C in K.

Brokoli
Poleg vitaminov A, C, E in K, vsebuje še ogromno vlaknin (20 % dnevnih potreb).

Grenivke
Grenivke pomagajo stabilizirati nivo sladkorja v krvi. Kot vsi citrusi so bogate z vitaminom C, zanje pa še posebej velja, da bi morali pojesti vsaj eno po vsakem obroku. Že samo s tem bi hujšali.

Borovnice
Borovnice izstopajo, ker imajo največ antioksidantov kot katerokoli drugo sadje. Z njimi lahko hitro premostimo vse napade lakote, imajo izredno malo energije in zato ne redijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani