Interaktivni dodatki:






Datum: 26. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako pozdraviti kašelj

Ko vas napadejo virusi in bakterije, se velikokrat zgodi, da telo premaga vsiljivce, ostane pa kašelj. Včasih celo zelo dolgo potem, ko bolezni ni več ...

Dolgotrajni kašelj nikakor ni prijeten za pljuča in predstavlja nevarnost, da ponovno zbolite. Pogosto se zgodi, da bolezen premagamo, kašelj pa ostaja. Včasih se zgodi, da so simptomi po prebolevanju bolj dolgotrajni, kot bolezen sama. Včasih kašljamo, pa sploh ne vemo zakaj, krivimo pa mrzlo vreme, morda vpliv cigaretnega dima, prehod iz toplega na hladno.

A razlog, da vam kašelj ostaja, je samo en: bolezni še niste povsem preboleli in bi se že zato morali bolj paziti!

Pazite pa se lahko s tem nasvetom - sestavine:

  • 4 dcl vrele vode
  • 2 banani (zaželene so takšne s črnimi pikami, morajo biti zrele, zelo zrele)
  • 1 žlica kurkume
  • 2 žlici medu
Priprava:

Banani olupite, nato pa ju zmečkajte, da dobite bananino kašo. To naredite z leseno žlico, nikar s kovinsko, ker banane potemnijo, oksidirajo, in se velik del njihove moči izgubi. Dodajte še kurkumo.

Med tem počakajte, da se voda nekoliko ohladi. Z njo prelijte banane in kurkumo.

Vse skupaj rahlo premešajte in pustite stati vsaj pol ure, da se ta mešanica ohladi na sobno temperaturo. Med dodajte šele na koncu.

Ta napitek pijte vsake 2 uri po 1 dcl.

Količina v tem receptu je primerna za cel dan, vsakič pa si pripravite svež napitek.

Po nekaj dneh se bodo vaša pljuča očistila, najpomembnejše pa je, da boste na ta način pozdravili vnetja (zlasti vnetje grla) in kopico želodčnih težav. Pozimi pogosto pozabljamo, da bolezni nastajajo tudi v želodcu, zato moramo tudi zanj poskrbeti, da ga ne šokiramo z neobičajno hrano (ne gre samo za toplo-hladno, pač pa tudi začinjeno, pre-slano, pre-sladko, pre-mastno, preveč ogljikovih hidratov, preveč "skrivnostnih" dodatkov procesirane hrane ...).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani